Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Hoelang nog, de machtsspelletjes van Charles Michel en Paul Magnette?

Jan Segers.
© Bart Leye Jan Segers.
Valt er met de Franstalige partijen nog wel een land te besturen? 152 dagen na de verkiezingen valt er met hen alvast geen land meer te bezeilen. Nog steeds is het louter eigenbelang dat de Franstalige socialisten en liberalen drijft en niet het belang van het land dat hen nochtans dierbaar heet te zijn. De aanslepende stuurloosheid? Het monstrueuze begrotingstekort? De dringende noden? On s'en fout.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Stallaert

  Het is hoog tijd dat journalisten de waarheid over Belgie en zijn Franstalige verlammende minderheid durven vertellen. De Franstalige jounalisten hebben er geen moeite mee van de Vlamingen demonen te maken die Belgie willen opdoeken. Hun liefde voor Belgie is zo groot als de Vlaamse transfers. Als die transfers zouden stoppen is voor hen de liefde ook gedaan. Dat Vlaamse politici de Franstalige eisen blijven inwilligen kan toch alleen maar zijn voor de welbetaalde postjes.

 • Bob De Visser

  Bedankt Mr Segers , dat eindelijk een journalistiek verantwoordelijke de door de Walen veroorzaakte impasse belicht . Tot hiertoe kregen we enkel Waalse kranten en media die alles wat hun verwrongen & verworven rechten bedreigde als fascistisch kaderden . Aan Vlaamse journalistieke kant kregen we een zelfkastijding en bashen van (centrum)rechts om vooral niet te moeten bekennen dat er een onaanvaardbaar onevenwicht tussen beide landsdelen is ontstaan .

 • Bertrand Janses

  Bert Janses: Splitten die boel en iedereen zijn eigen boontjes doppen, eens zien hoe een grote mond Magnette en consoorten dan nog hebben!

 • Erik Maes

  heeft "de Vlaming" al eens berekent wat " Belgie" voor ons Vlamingen kost, hoevéél scholen, rusthuizen met bijhorend personeel, ons is ontnomen door die transfers, ik denk het niet, ze zouden anders het klagen over het dure leven wel laten.

 • Jack Hoeben

  Onmiddellijk nieuwe verkiezingen uitschrijven! Men zou nogal staan kijken en bibberen in Wallonië!Het einde van België dat eigenlijk nooit een land is geweest loopt op zen einde!Leve Vlaanderen met een begroting van +12 miljard!