Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Hoe wanhopig is Elio Di Rupo? Zoiets doe je normaal alleen in oorlogstijd

Zou het een uiting van wanhoop zijn? Of gewoon een opstoot van machtsdenken? Anders valt het niet te verklaren waarom Elio Di Rupo de dag na de verkiezingen al het voorstel op tafel gooit om een grootse anti-N-VA-coalitie te vormen. 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

179 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wim CLAES

  de N-VA. haalde 1.086.787. stemmen, het Vlaams Belang. 810.177. en de ps 640000 op 8 miljoen stemmers. waarom zou di pippo het woord hebben? macht der gewoonte? wat denkt gino hiervan?

 • Jeroen Boons

  Splitsen die handel, wij als Vlamingen dragen al genoeg geld over aan Wallonie en met zone prulleman als Di Rupo aant roer zalt alleen maar erger worden. Nva en Vlaams Belang zijn de grootste partijen in Vlaanderen dus die moeten er zeker bij, of gaan ze zo effe bijna de helft van Vlaanderen aan de kant schuiven?

 • Jean Aimare

  Gino Denil, een fusie zoals die tussen VB en PvdA waar u naar alludeert hebben we al eens gehad in de geschiedenis. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een gemeenschappelijke zondebok voor de ervaren negativiteit op een moment dat de zaken heel slecht gaan. We weten wie in de jaren 30 de synthese werd tussen de vreemde en de kapitalist. Wie ziet u nu in aanmerking komen als ultieme zondebok?

 • Edwin Van den Broeck

  De grootste partijen MOETEN samen een regering vormen. Ze eisen van ons toch ook dat we samenleven en verdraagzaam zijn tegenover vreemden met totaal andere gewoontes.

 • Jurgen Latet

  Één schande dat deze politieke partijen worden uit genodigd ze zijn al tien talle keren betrapt op het verduisteren NEE STELLEN VAN BELASTINGSGELD en dat van alle belgen en dat kan zo maar naar de koning ik wist niet dat Dieven daar welkom waren of word de koning over die DIEFSTALLEN niet in gelicht, en dan maar kappen op de rechts vlaaming zijn jullie bang dat jullie die 10 miljard gaan kwijt spelen ja ja daar gaat het om niet om de rechtse vlaamingen nee de 10 miljard moet behouden blijven.