Dominique Leroy, CEO van Proximus.
Volledig scherm
PREMIUM
Dominique Leroy, CEO van Proximus. © photo_news

Onze opinie: "Hoe dom kan je zijn als CEO?”

Hoe kan je zo dom zijn als CEO? Dat is de enige vraag die blijft hangen nu meer details vrijkomen over het gerechtelijke onderzoek naar ontslagnemend Proximus-baas Dominique Leroy. 

 1. Onze opinie. “Natuurlijk zijn alle Arco-gedupeerden hun lieve centen voorgoed kwijt. Maar dat hun procedure tergend en roekeloos zou zijn? Kom, zeg”
  PREMIUM

  Onze opinie. “Natuurlijk zijn alle Ar­co-gedupeer­den hun lieve centen voorgoed kwijt. Maar dat hun procedure tergend en roekeloos zou zijn? Kom, zeg”

  Arme Francine - laten we elkaar tutoyeren, we zitten per slot van rekening in hetzelfde schuitje. Allebei zijn we slachtoffers van een groot onrecht. Ondergetekende verloor een bescheiden stukje van het zuurverdiende geld dat zijn roekeloze ouders in een Arco-aandeel hadden belegd toen hijzelf nog een schoolkind was. Zo zijn er trouwens velen, een slordige 780.000 om het wat preciezer te formuleren. Maar laat dat even van geen tel zijn, Francine. Het is namelijk klein bier vergeleken met het onrecht dat u - pardon, jou - vandaag wordt aangedaan door die meute losgeslagen Arco-hooligans.
 2. PREMIUM

  België geeft Google boete van 600.000 euro

  De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd, omdat de zoekmachine het recht van een burger om vergeten te worden niet naleefde. Het is volgens de GBA de hoogste boete die ze tot nu toe heeft opgelegd. Google weigerde het verzoek van 'iemand die door zijn functie een rol speelt in het openbare leven in België' om de aan zijn naam gekoppelde zoekresultaten te verwijderen uit de zoekmachine. Het ging om verwijzingen naar mogelijke banden met een politieke partij en om verwijzingen naar een klacht over pesten die lang geleden ongegrond werd verklaard.