Jan Jambon.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Jambon. © BELGA

Onze opinie. Het zijn niet de cijfers op zich die ons zorgen moeten baren, wel het geknoei van de federale en Vlaamse regering

Zullen we toch nog even wachten voor we in paniek alle windrichtingen uit stuiven op de vlucht voor een tweede golf van het coronavirus? Ja, het aantal besmettingen is de voorbije week gestegen. Lichtjes. Met één tiende. Dat klinkt stevig, maar het gaat nog altijd maar om eenheden: van gemiddeld 86 naar gemiddeld 95 per dag. 

55 reacties

 • Emi Hergersberg

  6 maanden geleden
  @ R. De Ridder. Mijn inziens zou dat eens een goede evaluatie zijn om de grote onkundigheid te beantwoorden.
 • Jan peeters

  1 jaar geleden
  De federale regering doet zijn best en wordt constant tegengewerkt door de Vlaamse regering en burgemeesters van bepaalde strekking, de zorg was in Vlaanderen compleet kapot bespaard door NVA, niet in staat om de crisis op te vangen Vergelijk met andere landen en we komen er helemaal niet slecht uit zelfs. Maar zolang de bevolking aangemoedigd wordt door sommige partijen om regels te overtreden zal er niks open kunnen.Francken weet ondertussen dat scholen wel verspreiders zijn, Weyts is te dom.
 • Gilbert Van den Berghe

  2 jaar geleden
  Niet opnieuw minimaliseren aub. Nu is ineens dat gemiddelde ( 95 ) wel belangrijk, een andere keer per dag moet het zijn . Dat is 169 of wat ook . Stijgt al 12 dagen . Dàt zijn de cijfers die NU belangrijk zijn, niet die van TOEN van meer. De taak overheid ? Ja zeker, maar maar als niemand, tenminste veel te veel weinig maatregelen volgen( wat een feit is ) dan mag je nog de allerbeste overheid mijnheer Jan Segers, Zou daar niet dat schoentje méér wringen? Kom nu eens met de waarheid.Durf.
 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  Jan De Korte, adviseurs geven advies en meer niet. Maar misschien is Bpost in uw ogen verantwoordelijk voor de rekeningen die u ontvangt. Johan De Cauwer, wie of welke partij zei tegen N(V)-Blabla dat ze maar moesten oprotten? Niemand. Dat besloot die neoliberale partij zelf na jaren dat pact actief gesteund te hebben. Meer nog, ze werkten er zelf aan mee. De zoveelste bocht van de windhaantjespartij!
 • willem coopman

  2 jaar geleden
  Tja, wat verwacht je van juristen in de politiek, als ze geen gelijk krijgen veranderen ze de wetgeving! Ze behandelen specialisten als idioten en dit is niet enkel op gezondheidsvlak zo. Fiscale specialisten worden genegeerd, ingenieurs moeten vooral mooie ontwerpen maken voor wegen/bruggen of ze lang aan de belastingen zullen voldoen is bijzaak! En hier stopt het niet bij. Met leeuwenvlaggetjes zwaaien en nationaal bestuur verhinderen is de specialiteit geworden.
 1. PREMIUM

  Lawrence eerstdaags op training?

  Back in town. In principe eerstdaags sluit Kemar Lawrence (27) aan bij Anderlecht. De Jamaicaanse linksachter ontbrak sinds het begin van de voorbereiding door familiale problemen en vertoefde in zijn thuisland. RSCA stond weliswaar voortdurend in contact met Lawrence, maar de coaches vonden zijn afwezigheid wel hinderlijk, aangezien ze zo niet met de hele groep konden toewerken naar de competitiestart. Het hoeft dus niet te verwonderen dat paars-wit ook naar alternatieven speurt/speurde: Bogdan Mykhaylichenko (23) van het Oekraïense Zorya Lugansk is in beeld. (PJC)
 2. PREMIUM

  Camps

  Na de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal over de Financiële Fair Play van City voelen de grote clubs zich gesterkt om het geld te laten rollen als knikkers. Manchester City werd over de hele lijn vrijgesproken, de UEFA mag zijn wonden likken. Oud-premier Jean-Luc Dehaene draait zich niet eens meer om in zijn graf. Hij wist dat het wildste kapitalisme zou zegevieren. Voortaan kunnen voetbalclubs zonder enige tegenwind beurskoersen bepalen. Zie Kevin De Bruyne grinniken.
 1. Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: Koning Felipe wil sjoemelende vader Juan Carlos naar Dominicaanse Republiek verbannen
  PREMIUM
  Royalty

  Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: koning Felipe wil sjoemelen­de vader Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

  Het rijk van de Spaanse koning Juan Carlos (82) is bijna uit. De bon vivant die meer dan duizend minnaressen had, een buitenechtelijk kind verwekte en op olifanten ging jagen, dreigt uit het koninklijk paleis verbannen te worden. Hij kreeg 88 miljoen euro smeergeld op een Zwitserse rekening en liet grote sommen cash geld naar Spanje komen. Hoe kwam Juan Carlos aan al dat geld, wat heeft hij ermee gedaan en hoe reageren de Spanjaarden op dit nieuwe schandaal?
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.