Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Het zijn niet de cijfers op zich die ons zorgen moeten baren, wel het geknoei van de federale en Vlaamse regering

Jan Jambon.
BELGA Jan Jambon.
Zullen we toch nog even wachten voor we in paniek alle windrichtingen uit stuiven op de vlucht voor een tweede golf van het coronavirus? Ja, het aantal besmettingen is de voorbije week gestegen. Lichtjes. Met één tiende. Dat klinkt stevig, maar het gaat nog altijd maar om eenheden: van gemiddeld 86 naar gemiddeld 95 per dag. 

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gilbert Van den Berghe

  Niet opnieuw minimaliseren aub. Nu is ineens dat gemiddelde ( 95 ) wel belangrijk, een andere keer per dag moet het zijn . Dat is 169 of wat ook . Stijgt al 12 dagen . Dàt zijn de cijfers die NU belangrijk zijn, niet die van TOEN van meer. De taak overheid ? Ja zeker, maar maar als niemand, tenminste veel te veel weinig maatregelen volgen( wat een feit is ) dan mag je nog de allerbeste overheid mijnheer Jan Segers, Zou daar niet dat schoentje méér wringen? Kom nu eens met de waarheid.Durf.

 • Ronny Ooijen

  Jan De Korte, adviseurs geven advies en meer niet. Maar misschien is Bpost in uw ogen verantwoordelijk voor de rekeningen die u ontvangt. Johan De Cauwer, wie of welke partij zei tegen N(V)-Blabla dat ze maar moesten oprotten? Niemand. Dat besloot die neoliberale partij zelf na jaren dat pact actief gesteund te hebben. Meer nog, ze werkten er zelf aan mee. De zoveelste bocht van de windhaantjespartij!

 • Willem Coopman

  Tja, wat verwacht je van juristen in de politiek, als ze geen gelijk krijgen veranderen ze de wetgeving! Ze behandelen specialisten als idioten en dit is niet enkel op gezondheidsvlak zo. Fiscale specialisten worden genegeerd, ingenieurs moeten vooral mooie ontwerpen maken voor wegen/bruggen of ze lang aan de belastingen zullen voldoen is bijzaak! En hier stopt het niet bij. Met leeuwenvlaggetjes zwaaien en nationaal bestuur verhinderen is de specialiteit geworden.

 • Marc Breugelmans

  Ik zou toch liever de raad van de virologen volgen dan de politici.Tot nu toe is alles uitgekomen wat zij de eerste 14 dagen hebben gezegd na 13 maart in de media en de politici waren toen nergens te bekennen.De virologen hebben zelfs de farce met de mondmaskers moeten maskereren op de media.Deze mensen verdienen een pluim.

 • Jan De Korte

  En waarom niet Marc Van Ranst? Die vent heeft het gemakkelijk enkel adviserend maar totaal geen verantwoording af te leggen. Waarom gaat hij eens openlijk zijn foutEN toegeven? En zich niet wegsteken achter voortschrijdend inzicht.