Jan Jambon.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Jambon. © BELGA

Onze opinie. Het zijn niet de cijfers op zich die ons zorgen moeten baren, wel het geknoei van de federale en Vlaamse regering

Zullen we toch nog even wachten voor we in paniek alle windrichtingen uit stuiven op de vlucht voor een tweede golf van het coronavirus? Ja, het aantal besmettingen is de voorbije week gestegen. Lichtjes. Met één tiende. Dat klinkt stevig, maar het gaat nog altijd maar om eenheden: van gemiddeld 86 naar gemiddeld 95 per dag. 

54 reacties

 • Jan peeters

  2 maanden geleden
  De federale regering doet zijn best en wordt constant tegengewerkt door de Vlaamse regering en burgemeesters van bepaalde strekking, de zorg was in Vlaanderen compleet kapot bespaard door NVA, niet in staat om de crisis op te vangen Vergelijk met andere landen en we komen er helemaal niet slecht uit zelfs. Maar zolang de bevolking aangemoedigd wordt door sommige partijen om regels te overtreden zal er niks open kunnen.Francken weet ondertussen dat scholen wel verspreiders zijn, Weyts is te dom.
 • Gilbert Van den Berghe

  11 maanden geleden
  Niet opnieuw minimaliseren aub. Nu is ineens dat gemiddelde ( 95 ) wel belangrijk, een andere keer per dag moet het zijn . Dat is 169 of wat ook . Stijgt al 12 dagen . Dàt zijn de cijfers die NU belangrijk zijn, niet die van TOEN van meer. De taak overheid ? Ja zeker, maar maar als niemand, tenminste veel te veel weinig maatregelen volgen( wat een feit is ) dan mag je nog de allerbeste overheid mijnheer Jan Segers, Zou daar niet dat schoentje méér wringen? Kom nu eens met de waarheid.Durf.
 • Ronny Ooijen

  11 maanden geleden
  Jan De Korte, adviseurs geven advies en meer niet. Maar misschien is Bpost in uw ogen verantwoordelijk voor de rekeningen die u ontvangt. Johan De Cauwer, wie of welke partij zei tegen N(V)-Blabla dat ze maar moesten oprotten? Niemand. Dat besloot die neoliberale partij zelf na jaren dat pact actief gesteund te hebben. Meer nog, ze werkten er zelf aan mee. De zoveelste bocht van de windhaantjespartij!
 • Willem Coopman

  11 maanden geleden
  Tja, wat verwacht je van juristen in de politiek, als ze geen gelijk krijgen veranderen ze de wetgeving! Ze behandelen specialisten als idioten en dit is niet enkel op gezondheidsvlak zo. Fiscale specialisten worden genegeerd, ingenieurs moeten vooral mooie ontwerpen maken voor wegen/bruggen of ze lang aan de belastingen zullen voldoen is bijzaak! En hier stopt het niet bij. Met leeuwenvlaggetjes zwaaien en nationaal bestuur verhinderen is de specialiteit geworden.
 • Marc breugelmans

  11 maanden geleden
  Ik zou toch liever de raad van de virologen volgen dan de politici.Tot nu toe is alles uitgekomen wat zij de eerste 14 dagen hebben gezegd na 13 maart in de media en de politici waren toen nergens te bekennen.De virologen hebben zelfs de farce met de mondmaskers moeten maskereren op de media.Deze mensen verdienen een pluim.