Onze opinie. Het verschil tussen De Wever II en De Wever I zal in de toon zitten

Onze journalist Jan Segers
Bart Leye Onze journalist Jan Segers
C'est le ton qui fait la musique. Hoe het beleid van een politicus wordt ervaren, hangt niet alleen af van wát hij doet, maar ook van hoé hij dat doet. Niet alleen van wát hij zegt, maar ook van hoé hij het zegt. Neem het asiel- en migratiebeleid. Was er een inhoudelijk verschil tussen de aanpak van Maggie De Block en die van Theo Francken? Amper. Het verschil zat in hun houding en hun woordkeuze. Voert Donald Trump een ander beleid dan dat van Barack Obama? Ja. Maar het verschil in inhoud lijkt groter dan het is omdat het wordt uitvergroot door het verschil in taal en toon.

Je hebt 23% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Cesar De Wilde

    Zal in de toon zitten. Natuurlijk. Hij zal niet meer zo smalende en vernederende uitspraken doen over de socialisten.

  • Carla Van Geel

    De toon van De Wever is het grootste deel van zijn strategie. Hoe zou hij die kunnen milderen? Sterke tonen uitstralen en achter de hoek met de staart tussen de benen zitten kan niet iedereen. De komende nederlaag inzien en die op tijd omzetten tot een geloofwaardige bekering! Zullen zijn 'reactiesoldaten', die de "sossen" elke dag met pek en veren in een wansmakelijke toon beschreven zich ook bekeren?