Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Het staat vast dat Open Vld deel zal uitmaken van een volgende federale regering. De vraag is alleen: van wélke regering?

Patrick Dewael.
BELGA Patrick Dewael.
In tijden van hoog oplopende begrotingstekorten hoort de verkiezing van een tijdelijke Kamervoorzitter een politiek non-event te zijn. Dat was het gisteren niet. Minstens tot er een nieuwe regering komt, zal de liberaal Patrick Dewael de Kamer voorzitten. Hij kreeg zowaar een tweederdemeerderheid achter zich, onder wie alle Franstaligen in de Kamer, de communisten inbegrepen. 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • billy brenders

  Steeds blijven mensen zeggen dat Patrick de juiste keuze is maar het probleem is NIEMAND heeft voor hem gekozen. Zelfs niet in zijn eigen thuis stad won hij en haalde hij de minste stemmen van iedereen !!! Niemand van de bevolking wilt hem en hij zou niet eens mogen aangezien niemand op hem stemt

 • Gino Denil

  Aanhangers willen het altijd doen voorkomen alsof de N-VA niet verloren heeft bij de verkiezingen. Maar 8 zetels van de vorige 33 minder.

 • André Van Laethem

  Hij wlrdt gesteund door politiekers behalve door de bevolking. Ooit gaat de politiek tegen de lamp lopen. Spijtig dat ze het niet beseffen.

 • dirk Driessens

  Een regering van verliezende partijen de elite club doet gewoon verder als of er geen vuiltje aan de lucht hangt waarom gaan wij eigenlijk stemmen ?? Ze doen toch wat ze willen volgende verkiezingen 60% voor Vlaams belang en N-VA !!!

 • DONALD BORREMANS

  Fors verliezen en toch deel uitmaken van de regering, waarom nog gaan stemmen ?