Een politielint in Knokke.
Volledig scherm
PREMIUM
Een politielint in Knokke. © Photo News

Onze opinie. Het is veel te vroeg voor die langverwachte zondag aan zee. Blijf daar weg

183 doden gisteren. Dat is slikken. 183 doden, dat zijn drie bussen vol senioren. 183 doden, dat is de tol van een vliegtuig vol Belgen dat neerstort. 183 doden, dat zijn immens veel tranen. Dat zijn er meer dan er gisteren in Italië vielen. Niet in absolute cijfers, maar in verhouding tot het inwonersaantal. 183 doden, daar haalden we gisteren zilver mee, verhoudingsgewijs, niet eens zo gek ver achter Spanje. 183 doden kun je op alle mogelijke manieren kaderen, maar wegcijferen kan je ze nooit. België heeft het virus goed te pakken. En vice versa.

13 reacties

 • eric debanne

  10 maanden geleden
  Zeker nog een maand ...en dan ...? Wie weet ...de tijd afwachten ...
 • Debusschere Johan

  10 maanden geleden
  Voor ons is dit een minder probleem wij zijn verwente fietsers en kunnen nog mooie tochten doen. Picknicken in het bos en de koffiepot meenemen
 • Marc Reynaert

  10 maanden geleden
  Uit alle reacties hier blijkt dat egoïsme de bovenhand haalt, zonder meer. Net zoals bij het hamsteren! Ikke ikke ikke en de rest kan stikken. Het is oh zo moeilijk om eens te handelen in gemeenschapsverband. Zolang de egoïst zijn goesting maar krijgt is het ok.
 • marnick dedier

  10 maanden geleden
  ik ben de overtuiging toegedaan dat we allen zullen moeten ermee leren leven, alle grote epidemieën hebben zo een soort voorgeschiedenis gehad voor men met vaccins en dergelijke is gekomen
 • Bob De Visser

  10 maanden geleden
  Hoe kan je groep-immuniteit opbouwen als je de mensen isoleert ? Open de scholen na de paasvakantie , geef leerkrachten goede bescherming en organiseer het onderwijs in functie daarvan . Promoot mondmaskers ( wanneer die er genoeg zijn ) en laat kleine zelfstandigen terug operationeel worden . Houdt de zorgcentra en rusthuizen dicht maar aanvaard in hemelsnaam een deel slachtoffers in het belang van de grote groep . Armoede na een lange lockdown werkt criminaliteit in de hand. Is dat dan beter ?
 1. PREMIUM

  Brein achter 'martelka­mer' moest zelf vrezen voor zijn leven

  Robin van O., het vermoedelijke brein achter de onlangs opgerolde 'onderwereldgevangenis' met martelkamer nabij de Belgische grens in Roosendaal, moest wellicht zelf vrezen voor zijn leven. Op een inleidende zitting van het proces tegen de beruchte motorclub Caloh Wagoh raakte immers bekend dat leider Delano R. verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag op Robin van O. Heel wat leden van de motorclub zouden al betrokken geweest zijn bij onderwereldmoorden en mislukte aanslagen. De belangrijkste opdrachtgever van Caloh Wagoh is allicht topcrimineel Ridouan Taghi, de drugsbaron die in Dubai is opgepakt en inmiddels in een Nederlandse cel zit. Taghi wisselde onder meer het adres van Robin van O. uit met een lid van Caloh Wagoh. Delano R. kreeg ook foto's doorgestuurd van de Porsche waarin de vriendin van Van O. reed, net als een politiefoto van Van O.
 1. PREMIUM

  Goffin schrijft zich in voor ATP Washington

  Ook al wordt er pas eind van de maand een beslissing omtrent het doorgaan van de US Open (31 augustus) verwacht en toonde David Goffin (ATP 10) afgelopen weekend nog zijn scepsis, toch liet de Luikenaar niets aan het toeval over en schreef hij zich in voor de Citi Open in Washington (13 augustus), het eerste toernooi op de ATP-kalender na de lockdown. Goffin is op het ATP 500-toernooi in goed gezelschap, want ook onder anderen Daniil Medvedev (ATP 5), Stefanos Tsitsipas (ATP 6), Roberto Bautista Agut (ATP 12), Diego Schwartzman (ATP 13), Karen Khachanov (ATP 15), Denis Shapovalov (ATP 16), Christian Garin (ATP 18), Felix Auger-Aliassime (ATP 20) en Kei Nishikori (ATP 31) staan op de inschrijvingslijst. Grigor Dimitrov (ATP 19), die enkele weken geleden als eerste speler positief testte tijdens de Adria Tour, meldde gisteren dan weer dat hij genezen en coronavrij is én uitkijkt naar de US Open. Als dat toernooi tenminste doorgaat. (FDW)
 2. Onze opinie. Van Ranst verdient bewondering, maar van wetenschappers verwachten we feiten over mondmaskers, geen tactiek
  PREMIUM

  Onze opinie. Van Ranst verdient bewonde­ring, maar van wetenschap­pers verwachten we feiten over mondmas­kers, geen tactiek

  Al op 19 maart kreeg viroloog Marc Van Ranst in de VTM NIEUWS-studio beelden van winkelpersoneel met mondmaskers. Daarover zei hij toen: “Dat zijn maskertjes voor de hersenen, en niet zozeer voor de luchtwegen. Als die mensen daar deugd van hebben, dan is dat oké. Wanneer dat een paar procent is, dan wordt dat geen infectueus gegeven, en dan gaat de rest dat ook niet dragen”.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel