Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Het is in de koninklijke familie niet anders dan in de politiek: elk voor zich

Jan Segers.
© Bart Leye Jan Segers.
Delphine. De naam is gisteren niet gevallen tijdens de nieuwjaarsspeech van de koning op het paleis in Brussel. Heeft Filip daarmee, zoals sommigen vinden, een unieke kans gemist om het land te verzoenen met de late bekentenis van zijn vader? Nee. Daar was dit niet het geschikte decor voor. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Vervaeck

  In de koninklijke familie, de politiek, de werkomgeving, de maatschappij enz. overal elk voor zich geworden.

 • jan van dessel

  Als er werkelijk geen enkele mogelijkheid is om een meerderheid te vormen; is misschien nu het moment om het confederalisme een nieuwe naam te geven en uit te voeren.Vlaanderen zal natuurlijk het grootste deel van de schulden moeten betalen, maar beter deze schulden afbetalen dan elk jaar de gigantische schuldenberg verder te laten aangroeien die wij ook zullen moeten betalen.

 • Cyriel Van den Eede

  Één pot nat ! Die spelen met mekaar onder één hoedje. De gewone burger daarentegen tracht mekaar stokken in de wielen te steken en zo herhaalt de geschiedenis zich steeds keer op keer.