Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Het incident met Theo Francken in Verviers toont andermaal aan dat links Wallonië en rechts Vlaanderen elkaar steeds minder begrijpen

Theo Francken
Photo News Theo Francken
Extreemlinks tuig. Zo omschreef Theo Francken de betogers die zijn lezing in de Luikse stad Verviers verhinderden. Francken had deels gelijk. Tuig ben je als je geen betere manier vindt om je ongenoegen te uiten dan de wagen van de voormalige staatssecretaris met stenen te bekogelen en terrasstoelen van een hotel in het rond te slingeren. Maar extreemlinks? Op papier niet, zou je denken. 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludwig Vanden Boer

  Het zal ook wel juist zijn dat de mensen in de straat weinig problemen met elkaar hebben maar er zijn welke enkele andere vaststaande feiten : de minderheid overheerst de meerderheid in België en de Meerderheid moet de minderheid serieus financieel steunen. Jean en Jan maken geen ruzie maar na het confederalisme nog niet en dan kan Jan zijn eigen leven leiden en zijn eigen geld uitgeven en Jean ook.

 • Robbe Leyssens

  Waar en wanneer heeft Francken de Walen luierikken genoemd? En profiteurs? Ik denk, de geschiedenis kennende van het leger, de bietenteelt, de mijnen, de adel, enz. dat het eerder andersom was. Trouwens dat is hier het punt niet. Ik ben nog steeds voorstander van een verenigd België. Francken had het over extreem links. Voor de rest: hand in hand door het woelige leven.

 • Marcel Willems

  Weten velen niet hoe de transfers lopen in Belgie.Waals Brabant,Luik,Luxemburg en Antwerpen zijn de rijkste provincies van het land .Dus al de andere provincies krijgen weinig of meer ondersteuning.Dat is gans iets anders dan 16 miljard van Vlaanderen naar Het zuiden

 • Erwin Gielen

  Waarom noemt men links dan altijd progressief. Je moet al naar de heel extreem rechtse kant neigen wil je even extreme reacties krijgen als die betogers deden tegen Francken. Er is vrijheid van meningsuiting. Maar dat is geen recht om het eigendom van een ander te vernielen.

 • guido Bervoets

  Het zou natuurlijk wel interessant zijn om te weten of Theo Francken daar op uitnodiging van een Waalse gemeenschap is naartoe gegaan of dat hij zelf een zaal in Verviers heeft afgehuurd om daar met een hele delegatie fans naartoe te trekken om er te preken voor eigen kerk.Toen de N-VA met camions volgeladen met nep geld naar Wallonië trok waren ze daar ook niet voor uitgenodigd.