Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Het doel, zelfs het vermijden van een klimaatramp, heiligt nooit alle middelen

Hoofdredacteur Frank Depoorter.
Bart Leye Hoofdredacteur Frank Depoorter.
Al een geluk dat die docent van de Karel de Grote Hogeschool maar vier eisen stelde om een 20 op 20 te behalen voor zijn vak. Je zou er namelijk moeiteloos nog een stuk of tien extra kunnen verzinnen. Waarom niet de banden leksteken van alle dieselzuipende SUV's op Antwerps grondgebied? 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lea Vanginst

  Dat iets verandert is mijn inziens duidelijk maar of dat de schuld is van de mens betwijfel ik.

 • Michel Jacobs

  'Het doel heiligt nooit de middelen' ...orakelde men terwijl men met volgevreten pens op het mahonehouten bureaublad tokkelt en een koffietje met croissant nuttigd. Wacht maar tot het menens wordt, ik wil de schrijver van dat proza dan nog eens horen piepen.Wie zo iets zegt beseft niet hoe erg het gaat worden.

 • Serge Vanruysseveldt

  Een pannel van 20 professoren die dagelijks bezig zijn met klimaat schreef een brief aan de ONU om mee te geven dat gans dit klimaat verhaal niet klopt. Integendeel is er nood aan CO2 en speelt de oceaan een regulator van 90% van de O2 creatie. Nee het is niet uw klein 4x4 ( vanuit een vliegtuig is dit een puntje, laat staan de uitlaat ervan) dat de aarde iets aandoet. Eerder de nieuwe belastingen die de noemer zijn van de heel ecologisch verhaal.

 • ronny meuris

  Niks doen Is wel een optie ? De volgende generaties zullen ons eeuwig dankbaar zijn voor ons egoïsme en onze onverschilligheid.

 • Benny Marcelo

  Weer een bewijs dat het voor de believers allemaal niet zo wetenschappelijk hoeft te zijn, als er maar boel gemaakt wordt.