Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Hebben ze niets jongers, die Democraten?

EPA/Leye

Nooit was een Amerikaanse president bij het begin van zijn eerste ambtstermijn ouder dan Donald Trump. 70 was hij. 74 zal hij zijn als hij wordt herverkozen. Ook dat zou een record zijn. Leeftijd wordt dan een issue. Zelfs in de meest letterlijke zin: hoe lang heeft iemand van 74 nog te leven in goede gezondheid, fysiek en mentaal? Toch is de kans groot dat president Trump zal worden uitgedaagd door een Democraat die nog ouder is dan hij. Door 'Crazy Bernie' Sanders (78), de kwaaiige socialist van wie je je bij elke speech afvraagt of zijn hart de volgende tel nog haalt. Door 'Sleepy Joe' Biden (77), mocht die na de uppercuts in Iowa en New Hampshire alsnog uit zijn winterslaap ontwaken. Of door Mike Bloomberg (77), de multimediamiljardair. Het is vandaag weinig waarschijnlijk, maar wordt één van die drie president, dan woont er binnenkort zowaar een tachtiger in het Witte Huis. Niet gezond, denk ik (54) dan.

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Tichmann

  Trump werd beschuldigd bij democraten, dat hij "contact" heeft gehad met de Russen. Hmm, maar Bernie is een bewezen Stalin/Mao communist, en daar gaan ze net zijn allen op stemmen? Heb ik ergens iets gemist?

 • Jenne Vergeer

  Moeten ze het dan van de huidige generatie doen?

 • François THIJS

  Niet de leeftijd telt, maar wel de inhoud. Op een bepaald ogenblik is er bij ons ook een roep naar verjonging geweest in de politiek. Vandaag zien we wat dit ons gebracht heeft. 'Nougabollen!' En zoals een vorige lezer het terecht zegt: 'Toch is het vooral de jongere bevolking de voor hem kiest. Ouderen kiezen steevast voor populist Trump.' Met andere woorden: jongeren kiezen voor verandering en de minderjongen kiezen voor status quo.

 • Peter Janssens

  Bernie Sanders in de Simpsons dat zou grappige zijn . Trump is al een Simpsons figuur (Trumptastic Voyage,A Tale of Two Trumps).

 • guido Bervoets

  De Amerikanen zouden het zeker moeten overwegen om een man als Mike Bloomberg te kiezen, ondanks zijn leeftijd. Die man is aan niemand verantwoording schuldig en hangt niet aan de bedelinfuus waardoor hij de hielen moet likken van de olielobbyisten, de wapenlobby, Wall Street, de godsdienstfanaten en de hele santeboetiek waarop uw heel beleid moet gericht zijn om hen te bedienen. Dat zou pas een verademing en anti-establishment zijn. Als ik Amerikaan was zou ik het wel weten.