Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Gwendolyn Rutten, de eerste vrouwelijke premier van België?

Jan Segers
HLN Jan Segers

Eénenvijftig volwaardige eerste ministers heeft België gekend sinds 1831. Allemaal mannen. Wordt de volgende eindelijk een vrouw? Die kans is nooit groter geweest dan nu, ook al valt er vandaag geen zinnig percentage op te kleven. Zo ja, dan zal die vrouw niet Sophie Wilmès heten, de stand-in van Charles Michel in lopende zaken. Dan zal ze Gwendolyn Rutten heten. Vlaamse liberale. 44 jaar. Burgemeester van Aarschot. Superieur intelligent, snel verstand. People manager bovendien. Anders slaag je er geen zeven jaar in om de rust te bewaren in een barak als de Open Vld, waar de haantjes een hogere borst opzetten dan elders. Alleen is die rust sinds de slechte uitslag van 26 mei verstoord. Meer zelfs, de jongste weken is het kot te klein en gonst het blauwe fabriekje van de animositeit. De reden? Gwendolyn Rutten mag dan in de omgang 'every inch a lady' zijn, als politica is ze een haantje. En kraait ze haar torenhoge ambities uit. Eerste minister, dat wil ze worden.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yelene dekann

  Zeker niet dan betalen we nog meer belastingen en betalen wij, de gewone burger en werknemer ons blauw , niet dat mens, als ovld niet oppast halen ze volgende keer de kiesdrempel niet meer,ze zijn goe bezig, ovld verkoopt liever België aan het buitenland

 • Willy Slachmuylders

  Rutten premier ?!?Dat zal dan maar voor 3 maanden maximum zijn ! Want dan breekt de hel los in Vlaanderen ! Go go go

 • Paul Hendriks

  Pas maar op dat bdw dit niet leest, hij zou zich spontaan als mevrouw Rutten verkleden, en zichzelf tot premier uitroepen, en daarna Vlaanderen onafhankelijk verklaren.

 • Leo Remant

  Niet moeilijk dat ze gaat mee heulen met sp , net zoals Michel handels ze enkel in eigen belang en verkoopt Vlaanderen aan Wallonië

 • Johan Vercarre

  Beter géén federale regering ! Alle politieke fracties bevriezen zou het beste zijn & een noodregering met technocraten installeren voor onbepaalde tijd. Tot ze hun zaakjes op orde hebben.