Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Greta, de wraakgodin van het klimaat

Photo News

Kan Greta Thunberg (16) de uitstoot van CO2 met het blote oog waarnemen? Dat is wat haar moeder beweert in een boek over hun gezin. Letterlijk. Was het ook zo bedoeld? Natuurlijk niet, zegt mama nu. Figuurlijk was het bedoeld. Beeldspraak was het. Dat Greta als enige heeft opgemerkt dat de keizer naakt is, terwijl zijn hovelingen hem prijzen om zijn nieuwe kleren. Dat Greta de opwarming van de planeet acuter aanvoelt dan andere mensen. Dat bedoelde mama dus. Fair enough. Maar wat blijft hangen, is het beeld van een kind dat over een zesde zintuig beschikt en daar op dreigende toon gebruik van maakt. Greta, de wraakgodin van het klimaat.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alfons Hendrickx

  het word dat ze het verschil tussen klimaat en milieu een goed aan haar volgers uitlegt dan zullen de mensen begrijpen dat de dingen samen gaan maar het niet beheersen van ons gedrag op verpakking en verbruik bij de gewone mensen licht en ge grote multinationals de mensen moeten volgen

 • Jens Vranckx

  zoals Lore hieronder zegt: de schuld van de media die alles buiten proportie blaast. De commentaren die hun niet liggen filteren ze er zo uit, dus tot zover recht op vrij woord. Leer kinderen de bronnen kritisch te bekijken, toon ze hoeveel de media gemanipuleerd wordt. Neutraliteit bestaat niet meer. Zelfs schoolboeken worden aangepast door de 'overwinnaars' en zo begint de indoctrinatie. De mens moet zich aanpassen aan de natuur, niet andersom. Opwarming/afkoeling komt er toch, mens of niet.

 • Marianne Vanwynsberghe

  denkt ze nu echt dat ze de wereld zal kunnen veranderen samen met anuna. de 2 godinnen van het milieu. ze reizen zelf met het vliegtuig en doen hun ding. dat iedereen eens begint met zelf zijn vuiligheid op te ruimen en we zullen al een grote stap verder zijn dan die 2 godinnen die denken dat ze God zijn

 • andre wouters

  Is het nu voor het klimaat of vóór het milieu?

 • Lore Kluwer

  Greta Thunberg toont aan hoeveel macht de media hebben. Zij zijn er de oorzaak van dat dit gedoe dergelijke proporties heeft aangenomen zonder dat er een draagvlak was bij de gewone Vlaming. De reacties onder artikels liegen er niet om. Jammer dat de media nooit eens hun schouders zetten onder thema's waar de gewone Vlaming wel wakker van ligt. De vierde macht anno 2019: schrijf daar eens een opinie over. Kwestie van eens in eigen boezem te kijken.