.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

Onze opinie. Elke euro die u als tijdelijke werkloze ontvangt, is welbesteed en u van harte gegund

Dank u, corona. Elke morgen tussen zeven en acht doe ik nu wat ik anders nooit doe: wandelen door de buurt. Wat een cadeau. Opkomende zon. Blauwe lucht. Lentegroen. Dan tel ik de auto's met de ijsbloemen nog op de voorruit. Onaangeroerd staan ze langs de stoep op de oprit. Het zijn er elke dag meer. Mensen gaan niet werken. Zitten steeds massaler thuis. Met meer dan een miljoen zijn ze, de Belgen die tijdelijk werkloos zijn. En daar gaan er de volgende weken alleen maar bijkomen.

39 reacties

 • mark germanus

  1 jaar geleden
  Alle bedrijven (in bijzonder multi nationals) die het laatste boekjaar afsloten met winst,zou de Staat 10% moeten opeisen van die winst en storten in een speciaal Corona fonds voor hulp een de bevolking,verplegers,hospitalen enz.. Die 10% kunnen ze dan later op 5 jaar aftrekken van hun belasting. In dat geval is de Staat (bevolking) geholpen en zal de put zo diep niet meer zijn. Dat is solidariteit !
 • Benny de Groot

  1 jaar geleden
  Wij zijn met twee verplicht thuis, technisch werkloos en moeten terugvallen op 70% van ons brutoloon. Dit is geen vakantie hoor. Dit gaat gepaard gaan met financiele hoofdpijn. Zij die nog kunnen werken mogen blij zijn. De overheid doet niets voor diegene die wegens overmacht thuis zitten. Maar het grote probleem is dat niemand van jullie werkelijk beseft hoe de wereld van geld in elkaar steekt. Zonder geld had je deze verdeeldheid en problemen niet. Onwetende schaapjes zijn jullie. Proficiat.
 • Luc Verberght

  1 jaar geleden
  De bedrijven kost het niets het is wij de werkende bevolking die alles zal mogen terugbetalen,de multinationals zullen geen winsten weg geven helaas
 • Carolus Vif

  1 jaar geleden
  ik werk nog en kreeg net de zorgbelasting sorry verzekering binnen moet ik die nu direkt betalen of krijg ik ook 6 maand uitstel
 • Frederic De Man

  1 jaar geleden
  Enkele goeie reacties hieronder... bedrijven die enorme winsten uitkeren wanneer het goed gaat, zouden meer moeten bijdragen in het betalen van tijdelijke werklozen. De belastingen moeten dus komen van bij de multinationals. Steun zou inderdaad on de vorm van renteloze lening moeten zijn om geen groepen te discrimineren.