© Bart Leye 22/08/2019 Jan Segers opinieschrijver journalist redacteur redactie Het Laatste Nieuws HLN.BE
Volledig scherm
PREMIUM
© Bart Leye 22/08/2019 Jan Segers opinieschrijver journalist redacteur redactie Het Laatste Nieuws HLN.BE © © Bart Leye

Onze opinie: “Elk verder tijdverlies is duur en onverantwoord. Het schimmenspel van PS en N-VA heeft lang genoeg geduurd”

Vijf maanden. 150 dagen. Zo ver liggen de ­verkiezingen van 26 mei achter ons. En nog ­altijd wordt er niet formeel onderhandeld over de vorming van een Belgische regering. Is dit een grap of om te huilen?

5 reacties

 • Kris Delen

  2 jaar geleden
  Wat is duur? Een land met een totaal gesplitste politiek en continue geld aan versnipperde regeringen geven zonder dat ze het moeten motiveren. En ook verschil maken tussen verschillende soorten armen. Vooral je kop daarvoor in het zand blijven steken, dan duurt het elke verkiezing gegarandeerd lekker lang.
 • Herbert Verbeeck

  2 jaar geleden
  Wat een enorme kans heeft NVA gemist de voorbije jaren. Bij de volgende verkiezingen gaan ze gehalveerd worden. En te hopen ook, ondanks we een rechttoe Vlaamse koers moeten gaan varen. Maar wat een kans hebben die gemist zeg!
 • François Nuyts

  2 jaar geleden
  Ja , dat krijg je in het mistige belgié natuurlijk . Het werkt niet maar toch blijven aanmodderen .
 • Hans Engelen

  2 jaar geleden
  Hopelijk gaan we het record zonder regering verbreken!Het enigste wat ze doen zijn dingen verzinnen om ons verder uit te persen en goed voor elkaar zorgen zodat ze kunnen blijven graaien dat het een lieve lust is!Waarom hebben wij zoveel dure regeringen nodig, in geen enkel ander land is dit zo en toch verandert er niets en blijven ze doen alsof hun neus bloed!Ongelooflijk dat wij dat allemaal blijven pikken!
 • Axel Italis

  2 jaar geleden
  Wat is uw probleem? België werkt het beste zonder federale regering, is al jaren zo, op de vragen van EU doen we een Borisje en klaar. Elke nieuwe regering kost ( en vooral de Vlaming ) meer geld. Wallonië is , van ' demandeur de rien, demandeur de plus de moyens' geworden.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser