Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Een Vlaamse canon is leuk voor de jongens van Schild & Vrienden, maar bij een glorierijk verleden past ook het geloof in een glorierijke toekomst”

Onze opinie

Anuna De Wever.
Florian Van Eenoo photonews Anuna De Wever.
Het idee van Theo Francken (N-VA) om een Vlaamse canon op te stellen voor scholieren en nieuwkomers, heeft enkele interessante verdiensten. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lilianne Van Neylen

  Spijtig dat het mooie Vlaanderen toch veel negativisten telt. Niet fier zijn op Vlaanderen is nu net hetgeen de opeenvolgende onderdrukkers net willen bereiken. De positieve Vlaming heeft door ontbering, noeste arbeid, doorzetting en spaarzaamheid gezorgd voor welvaart. Een welvaart die zo groot geworden is dat we met 15 miljard per jaar van ons belastingeld Wallonie en Brussel mee onderhouden!! En nog mag dat Vlaanderen volgens sommigen niet fier zijn op zichzelf?! Triestige instelling!

 • Anna Pauels

  Rudy Bruyssinck : dat zijn Vlaamse groenten, en ik schaam me totaal niet voor mijn eigen Vlaamse cultuur. Ik begrijp de weg -met -ons-mentaliteit niet. We zouden ons moeten schamen als Vlaming, maar alle anderen het gevoel geven trots te zijn op hun land en cultuur, waarom ? Waarom mag een Ier wel trots zijn om Ier te zijn, maar ik als Vlaming niet om Vlaming te zijn ?

 • william lumen

  Wat is er mis om fier te zijn op een Vlaams canon? Een beetje fierheid staat op zijn plaats en kennis over het (ons) verleden is een must! Ga maar eens op vakantie in Frankrijk en je zal schrikken over hun chauvinisme! Een Vlaming heeft een minderwaardigheidscomplex en dat is absoluut niet nodig! We hebben een verleden en heden waarop we fier mogen zijn!

 • Rosanne Van Daele

  Je hebt gelijk Rudy. In eten en drinken kennen we onze gelijken niet. Voor de rest weinig zaken om fier op te zijn. N-VA al zeker niet als we de herkomst van de partij opzoeken !

 • guido Bervoets

  Leer eerst het volk, de nieuwkomers en vooral onze politici op een fatsoenlijke en ordentelijke manier met de sociale media om te springen in plaats van er de riool van onze samenleving van te maken en te misbruiken voor populistische politieke doeleinden. Dat is in deze tijden dat het radicale populisme hoogtij viert veel nuttiger dan een Vlaamse canon.