Anuna De Wever.
Volledig scherm
PREMIUM
Anuna De Wever. © Florian Van Eenoo photonews

Onze opinie. “Een Vlaamse canon is leuk voor de jongens van Schild & Vrienden, maar bij een glorierijk verleden past ook het geloof in een glorierijke toekomst”

Het idee van Theo Francken (N-VA) om een Vlaamse canon op te stellen voor scholieren en nieuwkomers, heeft enkele interessante verdiensten. 

41 reacties

 • Erwin Fiers

  2 jaar geleden
  Ik vind een Vlaamse canon een goed idee van Francken om ons een geweten te schoppen en terug een Vlaams bewustzijn te creëren.Omdat het vak geschiedenis op school te wensen over laat.Weg met dat cordon!!!
 • Lilianne Van Neylen

  2 jaar geleden
  Spijtig dat het mooie Vlaanderen toch veel negativisten telt. Niet fier zijn op Vlaanderen is nu net hetgeen de opeenvolgende onderdrukkers net willen bereiken. De positieve Vlaming heeft door ontbering, noeste arbeid, doorzetting en spaarzaamheid gezorgd voor welvaart. Een welvaart die zo groot geworden is dat we met 15 miljard per jaar van ons belastingeld Wallonie en Brussel mee onderhouden!! En nog mag dat Vlaanderen volgens sommigen niet fier zijn op zichzelf?! Triestige instelling!
 • Anna Pauels

  2 jaar geleden
  Rudy Bruyssinck : dat zijn Vlaamse groenten, en ik schaam me totaal niet voor mijn eigen Vlaamse cultuur. Ik begrijp de weg -met -ons-mentaliteit niet. We zouden ons moeten schamen als Vlaming, maar alle anderen het gevoel geven trots te zijn op hun land en cultuur, waarom ? Waarom mag een Ier wel trots zijn om Ier te zijn, maar ik als Vlaming niet om Vlaming te zijn ?
 • william lumen

  2 jaar geleden
  Wat is er mis om fier te zijn op een Vlaams canon? Een beetje fierheid staat op zijn plaats en kennis over het (ons) verleden is een must! Ga maar eens op vakantie in Frankrijk en je zal schrikken over hun chauvinisme! Een Vlaming heeft een minderwaardigheidscomplex en dat is absoluut niet nodig! We hebben een verleden en heden waarop we fier mogen zijn!
 • Rosanne Van Daele

  2 jaar geleden
  Je hebt gelijk Rudy. In eten en drinken kennen we onze gelijken niet. Voor de rest weinig zaken om fier op te zijn. N-VA al zeker niet als we de herkomst van de partij opzoeken !
 1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
  Play

  Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg