Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Een stadstol in Brussel? Gewoon doén”

Verkeer in Brussel.
Photo News Verkeer in Brussel.
Moeten Vlamingen en Walen binnenkort betalen om Brussel binnen te rijden, zoals je dat als chauffeur ook doet in Londen, Oslo, Milaan of Stockholm? Dat is het plan van de nieuwe Brusselse minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). Amper waren haar woorden koud of haar collega van Financiën Sven Gatz (Open Vld) noemde dat voornemen voorbarig. Waarom?

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant

77 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny janssens

  je ziet steeds betere economische resultaten voor brussel, logisch dus dat ze zich willen profileren tov de Vlamingen

 • Johan Van Hoof

  Pestbelastingen werken niet, onder welke vorm dan ook. De plaatselijke handelaars zullen klanten kwijtspelen. Zie Leuven, waar de auto's buiten gepest worden...

 • Rudi Mesotten

  Ik ben het vaak eens met u maar hier gaat u helemaal de mist in :gewoon doen... Totaal fout,een platte belastingverhoging van 1300€ ,crazy Klimaat wordt er niet beter van,Brussel failliet,waanzin . Ik begrijp niets van uw artikel.Brussel vergelijken met andere steden zoals bv Milaan...Komaan,voor de Milanezen is het gratis,toerisme in Milaan is veel meer aanwezig dan in Brussel,metro superieur in Milaan(ik werk er al meer dan 20 jaar)u heeft een probleem met de hitte hoop ik,ik blijf een fan

 • Roger Geens

  Doe er nog maar belastingen bij ,ik ben in Brussel niet nodig en die 4.000 km.di ik jaarlijks rijd zullen het verschil niet maken .Het is hetzelfde als hetgeen Boris van Londen doet .Ik ben alles aan het omkeren om te zien waar ik kan besparen en dat blijkt heel wat .Ik heb zelfs nog een jaarlijkse uitgave van zo een 175 € op het oog . De krant die om belastingen roept ,nooit meegemaakt .

 • Stijn Bossuyt

  Voer maar dure maatregelen in. De tweeverdieners met kleine kinderen zullen dan stilaan hun rekening eens maken en vaststellen dat het geld dat kan uitgespaard worden door een partner thuis te laten blijven zonder tweede wagen (+ opvang, dienstencheques...) , het inkomen minder bijna compenseert. Dan krijgen we minder werkenden en dus minder belastingsinkomsten en wordt het uiteindelijk een nulopertie voor de overheid maar wel een serieuze kostenpost voor heel wat werknemers.