Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Een regering met de onverzoenbare N-VA en PS kan het toch bezwaarlijk slechter doen dan de regeringen-Di Rupo of -Michel, toch?”

N-VA en PS samenbrengen, eerst rond de onderhandelingstafel en nadien in de regering. Paars-geel, dat is het enige doel van het duo Vande Lanotte-Reynders. Geen enkel ander scenario ligt vandaag op de tafel van de informateurs. Ook niet paars-groen. Elke nieuwe regering zal volgens hen zowel de partij van Bart De Wever als die van Elio Di Rupo moeten bevatten, de grootste aan beide zijden van de taalgrens. Mathematisch is dat de logica zelf en bijna een noodzaak.

Je hebt 18% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Van Lersberghe

  @ Jose Van Hauwaert: Meer en meer wordt het duidelijk dat we niet anders kunnen dan te evolueren naar een supranationale overheid die meer bevoegdheden zal overnemen en de beweegruimte van lokale overheden zal beperken, willen we de concurrentiestrijd beperken met onze voornaamste Europese partners en ons bezig houden met het internationale spectrum die zich meer en meer laten manifesteren met handelsbeperkingen op te leggen en handelsoorlogen aan te flakkeren.

 • Rosanne Van Daele

  Gewoon alle regeringen afschaffen. De enigste reële besparing en gedaan met eigen postjes te creëren. Stop deze N-VA-stupiditeiten !!!

 • Walter Wouters

  Splitsing goedkoopste oplossing gedaan met dwarsliggen van de Franstaligen die alle Vlamingen bij de overheid saboteren.......

 • eddy demeester

  Nieuwe verkiezingen FEDERAAL, na 1-maand...goedkoopste OPLOSSING...

 • christianne bruyland

  sluit me aan bij confederalisme, waarom zijn ze daar bang voor? voor de lieve € 's