Onze opinie. Dries Van Langenhove wordt een partijpoliticus van het type dat hij zelf zo veracht, onafhankelijkheid is meer dan het weigeren van een lidkaart

Dries Van Langenhove wordt voorgesteld als de nieuwe Kamerlijsttrekker van Vlaams Belang voor Vlaams-Brabant.
Photo News Dries Van Langenhove wordt voorgesteld als de nieuwe Kamerlijsttrekker van Vlaams Belang voor Vlaams-Brabant.
Voor een goed begrip: u staat in mei niet op een lijst van N-VA of Vlaams Belang? Zo luidde nog geen maand geleden de slotvraag van mijn interview met Dries Van Langenhove. "Nee", was zijn antwoord in de versie die ik hem liet lezen voor publicatie. Maar dat wou hij bij nader inzien niet zo gezegd hebben. In de versie die u onder ogen kreeg, was ze weggevallen, die "nee", en klonk het antwoord zo: "Ik kies voor mijn onafhankelijkheid en niet voor de partijpolitiek."

Je hebt 17% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Buyse

  Heb terzake ook bekeken moet zeggen een ventje vol tegenstrijdigheden en zeker niet bekwaam om te zetelen in het parlement.Je kan hem vergelijken met de tijd ROSSEM,die gingen het ook waarmaken met alle gevolgen nadien.

 • Eric Beirens

  Veel gelijkenissen met Trump: de media verkondigt "fake news" !! Toch is er voor hem een toekomst weggelegd, wel te verstaan, als hij zich "verstandiger" (lees volwassener) gedraagt dan Trump.

 • Maurice Berden

  Als je op een lijst van Vlaams Belang gaat staan ben je van het Vlaams Belang, punt uit. En dat telt zowel voor de partij Vlaams Belang als voor Vanlangenhove zelf, hoe je het ook uitlegt !

 • philippe dierickx

  Dit werd reeds honderden keren voorgedaan. Overloperij, zeggen nooit meer met rood en dan toch........ dries is en blijft onafhankelijk zoals de decker dat zal worden bij nva.

 • Ronny Biesen

  Zelfde probleem als met Cools. Breng hetzelfde over sommige uitspraken van de gewone politici.