Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Doe normaal, leef zonder uw adem in te houden

Jan Segers.
© Bart Leye Jan Segers.
Natuurlijk loopt elke vergelijking mank. Maar stel dat het tot het takenpakket van het OCAD behoorde om niet alleen de dreiging van een terreuraanslag in te schatten, maar ook de dreiging van een fatale uitbraak van het coronavirus in ons land, welk cijfer zou het OCAD dan kleven op de toestand hier en nu? Dreigingsniveau 2, zou je denken.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Camylle Verbruggen

  Moeten wij normaal doen? Dan vraag ik dat de media ook normaal doen en stoppen met tientallen artikels per dag over dit virus !

 • Peter Bosmans

  Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dit virus is duidelijk toch iets besmettelijker dan het gewone griepvirus en vraagt dus ook iets meer aandacht en discipline om het ergste te voorkomen. De media sust langs de ene kant maar schrijft over nachtmerries. In China ligt het leven stil, dus sowieso krijgen wij de impact en als we ook het virus nog erbij krijgen dan sta je daar zonder hulpmiddelen, want die moeten meestal van China komen. En wij zijn er klaar voor ?

 • michel huygens

  Natuurlijk sterven er ieder jaar veel meer doden op onze wegen en aan de gewone griep maar daar gaat het hier niet om. Net nog heeft het WHO gezegd dat china het bij het rechte eind had om draconische maatregelen te treffen om de verspreiding van corona tegen te gaan. Maar wij wensen lekker te dansen tot de titanic zinkt. De beurs was er een perfect voorbeeld van, geen reactie terwijl zij die wilden zien konden zien wat er in china gebeurt, en dan kwam de paniek. Een beetje paniek is ok

 • marleen boone

  men zou de mensen eens goed moeten inlichten of het wel aan te raden is om nog in het vliegtuig te stappen gelijk naar waar maar daar zwijgen ze over en dat is nochtans een broeihaard de mensen zitten opeen geplakt niezen ,hoesten laten scheten

 • Jurgen Latet

  Als varkens en kippen ziek zijn gaat alles op slot als het bij de mens is niet, dwijlen met de kraan op grenzen dicht voor een onbepaald tijd iedereen blijft waar hij is enkel land genoten kunnen nog wel terug komen en ook toeristen kunnen naar hun thuis land. Dat is goed bestuur nu is het dat niet.