Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Deze week werd onze parlementaire democratie beknot

CD&V-voorzitter Joachim Coens.
BELGA CD&V-voorzitter Joachim Coens.
Heeft Joachim Coens nu gescoord door de hakken in het zand te zetten over abortus? Door te dreigen met een afstand van zijn zelf geclaimde troon als het ethische dossier werd gestemd? CD&V is op zoek naar smoel. De partij wil niet de dweil van de Wetstraat zijn - vrij naar Koen Geens. Ethische dossiers zoals abortus, wel ja: het lijkt een laatste 'unique selling proposition' voor de christendemocraten. En wat hoorde je bij de CD&V-achterban gisteren her en der: bravo, voorzitter. De kracht van overtuiging, noemen ze dat bij N-VA.

Je hebt 17% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gilbert Rodts

  Daar is hier al lang geen democratie meer .Eens verliezers een regering vormen is de democratie ver te zoeken .

 • Michael Albers

  Iemand moet de CD&V'ers eens heel goed duidelijk maken dat de CVP al lang dood en begraven is.

 • Jeroen Peeters

  Hoeveel mensen willen in België abortus plegen? En stemmen die allemaal op CD&V? Waarom kan dat de vorming van die hoognodige regering dan tegen houden?

 • Simone en Raymond Vercauteren-Cornelis

  Democratie? Waar in België, dat is om te lachen zeker?

 • William Smesman

  Ik vraag mij werkelijk af waarom Joachim Coens als directeur van de haven van Zeebrugge, in de voetsporen van zijn vader wou treden door in de politiek te gaan ? Blijkbaar is een politiek ambt veel lucratiever dan directeur zijn ? Want dat hij voor het belang van de bevolking doet, lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.