Exclusief voor abonnees

Onze opinie: “De woonbonus zorgde ervoor dat de 'Hardwerkende Vlaming' één keer per jaar het gevoel kreeg dat hij niet altijd alleen moest afgeven”

Hoofdredacteur Frank Depoorter.
Bart Leye Hoofdredacteur Frank Depoorter.
"Pervers", zo noemde minister-president Jambon het systeem van de woonbonus gisteren op televisie. Een wat vreemde woordkeuze, al kost het onding Vlaanderen jaarlijks 1,7 miljard euro die ook anders kan worden besteed. De woonbonus mag dan volgens experts mede verantwoordelijk zijn voor de oververhitte immobiliënmarkt, hij werd in 2005 toch in het leven geroepen door verstandige mensen. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joseph Vande Reyd

  Bestolen worden door een "regering" die volgens de meeste burgers geen bestaansrecht heeft omdat diezelfde "regering" heel goed weet dat mocht de vraag per referendum gesteld worden of gesteld geweest was minimaal 70%NOOIT had toegestaan dat deze roof van de eeuw ooit zou plaatsgevonden hebben, dat soort kan eenvoudige dingen zo ingewikkeld maken dat ze zelf er niet meer aan uit kunnen en denken dat ze onmisbaar zijn? Poeha

 • Mario Tersago

  Het is zeker begrijpelijk en een valide argument.. Maar als ik zie in de voorbije 10 jaar, is de huizenprijs hier met 50% gestegen.. Dat vind ik niet meer normaal hoor. Vroeger een te renoveren rijhuis, betaal je 180-220k.. tegenwoordig 250-300k.. Als de rentes dan nog zo historisch laag staan, begrijp ik wel dat men ergens moet gaan bezuinigen.

 • Jan De Maeyer

  Schaft dan ook maar het kadastraal inkomen af, is een kleine wedde dat de staat bovenop al de belastingen dat j heb betaald op het huis nog eens steelt van de werkende mens.

 • Marianne Van den Lemmer

  Heel waar. Nu mogen we alleen nog afdragen. Om de Walen te steunen, en de nieuwkomers?

 • HUGO VERLOT

  Men vergeet de huurders die hun huur jaarlijks met gemiddeld 2% naar omhoog zien gaan.