Exclusief voor abonnees

Onze opinie: “De restregering bestuurt met de pretentie van een echte regering, maar niemand ligt er van wakker”

Jan Segers
Bart Leye Jan Segers

Bericht aan de bevolking. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin zit deze week de VN-Veiligheidsraad voor in New York. Philippe qui? Mocht hij morgen naast u staan aan de kassa, u zou hem niet herkennen. Die Goffin dus - en nu moet u even volgen - is de vervanger van Didier Reynders. Reynders was minister van Buitenlandse Zaken in de regering-Michel. Na haar val is die regering-Michel een ontslagnemende minderheidsregering geworden met nog slechts 52 van de 150 zetels. Sinds de verkiezingen van 26 mei zijn dat er zelfs maar 38 op 150 meer. En sinds de vaandelvlucht van Charles Michel naar Europa heet die restregering de regering-Wilmès. Van die regering dus - de kruimels van wat ooit een brood was - is de heer Goffin minister van Buitenlandse Zaken. Excusez du peu. Maar dat blijkt dus ruimschoots te volstaan om de VN-Veiligheidsraad voor te zitten. Het Belgisch surrealisme als exportproduct.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • pascal de bruycker

  @Guido Bervoets , om het even welke regering die er komt , er zal serieus gesaneerd moeten worden , en helaas is daar niemand graag bij , maar als je het nageslacht nog perspectieven wil bieden , is dit de enige oplossing . De globalisering is daar een deeloorzaak van , we zien het , de EU stort ineen, er zal geen vangnet meer zijn ...

 • Norbert Corten

  Als Michel was tegemoetgekomen aan de NVA om zich te onthouden bij het Marrakesch pact dan was de regering niet gevallen.

 • guido Bervoets

  Als de N-VA de regering niet had laten vallen hadden we nu nog altijd een volwaardige meerderheidsregering in lopende zaken in plaats van deze geteisterde en geamputeerde minderheidsregering die moet dweilen met de kraan open.

 • Bram De Spriet

  Waarom zouden ze er wakker van liggen als elke maand hun dikke pree betaald word . Bovendien wat moet de belg doen het land plat leggen ? Er moet brood op de plank komen . Want het leven word duurder en duurder en elk jaar komen er belastingen bij . Wachten op nieuwe verkiezingen en de echte verandering en niet die van NVA

 • Walter De Vuyst

  Bakken kritiek op de MR , maar geen woord over de laffe aftocht van de NVA die de oorzaak is van deze regeringscrisis . Nu ja , als verkondiger van het rechts beleid in dit land is Jan Segers voor de NVA de geknipte persoon . Dus breek maar verder , alle Waalse en linkse Vlaamse partijen af, mijn beste Jan .