© Bart Leye 22/08/2019 Jan Segers opinieschrijver journalist redacteur redactie Het Laatste Nieuws HLN.BE
Volledig scherm
PREMIUM
© Bart Leye 22/08/2019 Jan Segers opinieschrijver journalist redacteur redactie Het Laatste Nieuws HLN.BE © © Bart Leye

Onze opinie. “De nota van Magnette geurt al naar Sinterklaas. Maar over hoe we al dat lekkers gaan betalen? Geen woord”

6 december is pas volgende week, maar in de uitgelekte nota van informateur Paul Magnette geurt het vandaag al naar Sinterklaas. Er zit veel lekkers in. De nota heet de grootste gemene deler te zijn van alle verlanglijstjes, maar leest toch vooral als een rood-groene intentieverklaring, gepimpt met wat blauwe stippen. 

35 reacties

 • Lydie Teblick

  3 jaar geleden
  Ja heel juist Jan Segers maar hij vindt gene zwarte Pieten !!! OEI. Sorry PIETEN !!!!
 • Marco Di Scarpa

  3 jaar geleden
  Hoe we de Sint gaan betalen? Door de vermogenden en grote bedrijven belastingen te laten betalen. En wanneer de cultuursector het met minder subsidies moet doen dan ook de bedrijven. En voila, er is al geld beschikbaar. Toch niet zo moeilijk deze oefening?
 • Stef De Vos

  4 jaar geleden
  Magnette zal in de toekomstige meest rode regering van Europa, het premierschap laten aan Alexander De Croo of aan Gwendolin Rutten. Een premier - verkozen door Vlamingen - waarvoor de Vlamingen voor dit persoonlijk succes meer dan 10 miljard euro zullen betalen? Die wordt de man/vrouw van meer dan één miljard. Onverantwoordelijkheid tot in de eeuwigheid.
 • Theo Collewaert

  4 jaar geleden
  Segers was toch de grote verdediger van de Zweedse coalitie. Wel ondervinden nu en nog een groot deel in de toekomst wat voor een idiale regering dit was. Ruzie maken van de eerste tot de laatste dag, een begrotingstekort zoals nog nooi is voorgevallen de laatste decennia, en op de koop toe de grootste partij die de boel in de steek liet . De gewone man opgezadeld met het betalen van alle maatregelen en de cadeaus aan de grote aandeelhouders Liever dan toch een progressieve regering
 • Walter De Vuyst

  4 jaar geleden
  Stop aub eens met Wallonie of Vlaanderen de schuld te geven van wat er misloopt in dit land . Schrap de steun aan bedrijven die subsidies vooral gebruiken voor eigen belang . Privéfirma's moeten eens leren zichzelf te bedruipen in plaats van het staatsapparaat en de belastingbetaler uit te melken . Het budget dat hierdoor vrijkomt kan men gebruiken in de gezondheidszorg en de optrekking van het pensioen .