Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “De nota van Magnette geurt al naar Sinterklaas. Maar over hoe we al dat lekkers gaan betalen? Geen woord”

© Bart Leye 22/08/2019 Jan Segers opinieschrijver journalist redacteur redactie Het Laatste Nieuws HLN.BE
© Bart Leye © Bart Leye 22/08/2019 Jan Segers opinieschrijver journalist redacteur redactie Het Laatste Nieuws HLN.BE
6 december is pas volgende week, maar in de uitgelekte nota van informateur Paul Magnette geurt het vandaag al naar Sinterklaas. Er zit veel lekkers in. De nota heet de grootste gemene deler te zijn van alle verlanglijstjes, maar leest toch vooral als een rood-groene intentieverklaring, gepimpt met wat blauwe stippen. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Slachmuylders

  Ja heel juist Jan Segers maar hij vindt gene zwarte Pieten !!! OEI. Sorry PIETEN !!!!

 • Marc Schoensetters

  Hoe we de Sint gaan betalen? Door de vermogenden en grote bedrijven belastingen te laten betalen. En wanneer de cultuursector het met minder subsidies moet doen dan ook de bedrijven. En voila, er is al geld beschikbaar. Toch niet zo moeilijk deze oefening?

 • Stefaan De Vos

  Magnette zal in de toekomstige meest rode regering van Europa, het premierschap laten aan Alexander De Croo of aan Gwendolin Rutten. Een premier - verkozen door Vlamingen - waarvoor de Vlamingen voor dit persoonlijk succes meer dan 10 miljard euro zullen betalen? Die wordt de man/vrouw van meer dan één miljard. Onverantwoordelijkheid tot in de eeuwigheid.

 • Collewaert Theo

  Segers was toch de grote verdediger van de Zweedse coalitie. Wel ondervinden nu en nog een groot deel in de toekomst wat voor een idiale regering dit was. Ruzie maken van de eerste tot de laatste dag, een begrotingstekort zoals nog nooi is voorgevallen de laatste decennia, en op de koop toe de grootste partij die de boel in de steek liet . De gewone man opgezadeld met het betalen van alle maatregelen en de cadeaus aan de grote aandeelhouders Liever dan toch een progressieve regering

 • Walter De Vuyst

  Stop aub eens met Wallonie of Vlaanderen de schuld te geven van wat er misloopt in dit land . Schrap de steun aan bedrijven die subsidies vooral gebruiken voor eigen belang . Privéfirma's moeten eens leren zichzelf te bedruipen in plaats van het staatsapparaat en de belastingbetaler uit te melken . Het budget dat hierdoor vrijkomt kan men gebruiken in de gezondheidszorg en de optrekking van het pensioen .