Jan Segers.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers. © © Bart Leye

Onze opinie. De Belgische politiek heeft een gat in zijn hand

Paars-geel of paars-groen? De vraag is: om wat te doén? Aan dure verkiezingsbeloften en geldverslindende voorstellen zou het in geen van beide formules ontbreken. Rode, blauwe, gele, groene. Wat ze gemeen hebben, is dat er geen geld voor is. 

30 reacties

 • Jan hertogs

  1 jaar geleden
  Als ze De waarde van het geld niet beseffen door hun mega lonen hebben ze ook geen realiteitszin van reele kosten van investeringen. De burger beroven is altijd makkelijk.
 • Raymond De Ridder

  1 jaar geleden
  Met alle respect, moet je daar lang voor studeren om tot dat besluit te komen? Spreken de cijfers niet voor zich? Waar zit Van Overtveld om de federale put uit te leggen en Bourgeois voor de Vlaemse put?
 • Joseph Vande Reyd

  1 jaar geleden
  Dát moest ons niemand nog komen vertellen, hoe is het anders te verklaren dat ondanks de hoogste lasten op arbeid en zowat de hoogste productiviteit gedurende decennia van de Vlaamse arbeiders de verkozenen des vaderlands er in slagen begrotingstekort op begrotingstekorten te stapelen zonder ook maar één keer een positief resultaat te kunnen tonen?De conclusie MOET dan toch zijn dat wij een enorm overaanbod aan politieke postjes hebben zonder daar de EUpolitici nog bij te rekenen
 • wim rooyakkers

  1 jaar geleden
  En dat gat in de hand word steeds groter,de burgers betalen het feest van de politieke onkunde, gepensioneerden worden zwaar belast,het bedrijfsleven idem,ga zo door beste volksvertegenwoordigers ,neem eens een kijkje bij onze bovenburen ,daar loopt het wat beter,en hier lopen op veel gebieden achter de feiten aan.
 • patrick van casteren

  1 jaar geleden
  Waarom toch altijd de nva uit de wind zetten ? De wever had belooft van een begroting in evenwicht? De werkloosheid daalde en de economie groeit! En toch een tekort van 11 miljard! En de nva stapt er uit ! Geen verantwoordelijkheid bij de nva ! Dus stop met deze partij uit de wind te zetten ! En stop met de droom van een outonoom vlaanderen ! Dit is onbetaalbaar!
 1. Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”
  PREMIUM
  Muziek

  Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”

  “Ik speel sneller een traag nummer, want als je de polonaise gaat spelen, dan zweep je de mensen op en hebben ze meer zin om te dansen.” Vlaamse artiesten zien in deze coronatijden hun job veranderen. Ze willen zoveel mogelijk sfeer maken, maar afgelopen weekend werd nog een optreden van Gene Thomas stilgelegd omdat de feestvierders massaal begonnen samen te troepen rond hem. De volumeknop naar beneden draaien, de keuze van de nummers aanpassen, van het podium stappen,... Wij vroegen aan onder andere Laura Lynn, Pat Krimson, Sergio en Guy Swinnen hoe zij proberen te voorkomen dat hun optredens uit de hand lopen.
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen