Jan Segers
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers © Bart Leye

Onze opinie. Datums van mogelijke verkiezingszondagen zoemen al in het rond. 26 april? 10 mei? 14 juni?

10 reacties

 • jan boden

  2 jaar geleden
  14 juni? Dat is nog 4 maanden. En in tussentijd met de kaarten spelen of wat ?
 • Guy Soetewey

  2 jaar geleden
  Arrogantie van links Wallonië hebben een vermenigvuldiginsfactor nodig want zonder hebben ze beide 15 procent. Maar de vijfde of zesde partij van het land blaak van hoogmoed.
 • Elle Devee

  2 jaar geleden
  Nieuwe verkiezingen zijn helemaal niet nodig. Blaas dat ondemocratische cordon op. De mensen die voor VB gestemd hebben hebben ook hun rechten. En om alle misverstand uit de weg te ruilen, ik stemde niet voor VB maar wat nu gebeurt is niet democratisch. De verkiezingsuitslag dient gerespecteerd te worden. Anders moet je maar geen verkiezingen meer houden.
 • Jean Gobin

  2 jaar geleden
  22 zetels verlies was blijkbaar niet genoeg om hun grote mond te stoppen ...laten we er nog 22 afdoen ...
 • PETER PERMENTIER

  2 jaar geleden
  Wat gaan verkiezingen opbrengen niets, wel een grotere pad stelling,rond het VB ligt een democratisch cordon,die mogen 52%halen, niemand wil met hun regeren,PS BLIJFT halstarig volhouden dat hun programma dient te worden uitgevoerd en dan zijn we nog geen stap verder want die willen een herfinanciering van 5 miljard in hun voordeel,maar daar hebben 75% voor nodig,door de zet van Di Rupo ooit dat maakt dat 1 Franstalige=1,45Vlaming hebben nu Vlaamse partijen minder slagkracht ook SPA dus Magnette
 1. PREMIUM

  Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

  Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)