Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Datums van mogelijke verkiezingszondagen zoemen al in het rond. 26 april? 10 mei? 14 juni?

Jan Segers
Bart Leye Jan Segers

De lippen van Koen Geens zijn verzegeld, maar je zou geld geven om vandaag het achterste van zijn tong te zien. De koninklijke missie die hem werd toebedeeld, is volgens Geens een open opdracht, maar zijn partijgenoten van CD&V laten geen kans onbenut om die opdracht te vernauwen tot het vormen van een regering met de PS en de N-VA. Na Joachim Coens heeft nu ook Pieter De Crem nog eens duidelijk gemaakt dat de PS moet stoppen met dromen van het grote kantelmoment: nee, CD&V zal N-VA niet loslaten, en Vivaldi bestaat niet. Point à la ligne.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  14 juni? Dat is nog 4 maanden. En in tussentijd met de kaarten spelen of wat ?

 • Guy Soetewey

  Arrogantie van links Wallonië hebben een vermenigvuldiginsfactor nodig want zonder hebben ze beide 15 procent. Maar de vijfde of zesde partij van het land blaak van hoogmoed.

 • Elle Devee

  Nieuwe verkiezingen zijn helemaal niet nodig. Blaas dat ondemocratische cordon op. De mensen die voor VB gestemd hebben hebben ook hun rechten. En om alle misverstand uit de weg te ruilen, ik stemde niet voor VB maar wat nu gebeurt is niet democratisch. De verkiezingsuitslag dient gerespecteerd te worden. Anders moet je maar geen verkiezingen meer houden.

 • Jean Gobin

  22 zetels verlies was blijkbaar niet genoeg om hun grote mond te stoppen ...laten we er nog 22 afdoen ...

 • PETER PERMENTIER

  Wat gaan verkiezingen opbrengen niets, wel een grotere pad stelling,rond het VB ligt een democratisch cordon,die mogen 52%halen, niemand wil met hun regeren,PS BLIJFT halstarig volhouden dat hun programma dient te worden uitgevoerd en dan zijn we nog geen stap verder want die willen een herfinanciering van 5 miljard in hun voordeel,maar daar hebben 75% voor nodig,door de zet van Di Rupo ooit dat maakt dat 1 Franstalige=1,45Vlaming hebben nu Vlaamse partijen minder slagkracht ook SPA dus Magnette