Isolde Van Den Eynde
Volledig scherm
PREMIUM
Isolde Van Den Eynde © Gregory Van Gansen/ Photo News

ONZE OPINIE. “Coronacoalitie: zijn er nog mondmaskertjes te verkrijgen?”

3 reacties

 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Ach ja, Coens is nog één van de weinige politici die zich nog zorgen maakt over het vormen van een federale regering. De meeste anderen zijn bezig met zichzelf en hun eigen partij, politieke spelletjes, te hopen op nieuwe verkiezingen en/of hebben liever dat het land om zeep gaat. Zij die het niet goed voor hebben met dit land zou men hun dotaties moeten inhouden. Waar wordt het nog toegestaan dat partijen royaal vergoed worden om het land onbestuurbaar te maken? Nergens anders dan in dit land.
 • Noella Vancompernolle

  1 jaar geleden
  Misschien een Zalandocoalitie die we kunnen terugsturen? (Geïnspireerd door Theo Francken)
 • Marleen Sauvillers

  1 jaar geleden
  Zo een zielige uitspraak heb ik nog nooit gehoord van een voorzitter. Eerder cafe praat. Ga met zulke mensen eens een goede regering vormen.
 1. Vooral op de dijk koppenlopen
  PREMIUM

  Vooral op de dijk koppenlo­pen

  Tijdens het eerste zonnige zomerweekend zonder lockdown kleurde de druktebarometer van de kust vooral 'gezellig' groen. In Knokke, De Panne en Oostende sloeg hij heel even oranje uit, wat wijst op 'zeer druk'. In De Panne kwam dat door de zaterdagmarkt, in de grootste stad aan onze kust was het gisteren van 14 tot 16 uur het geval tussen Thermae Palace en het Zeeheldenplein. In dat stuk strand vind je amper Oostendenaars, maar vooral dagjestoeristen die net van de trein komen. "We hebben het al eerder gezegd en dit bewijst het: deze strandzones zijn de 'moeilijkste' plaatsen", stelt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). "Ik heb veel commentaar gekregen op het invoeren van ons aanmeldingssysteem, maar allicht zullen we het deze week moeten opstarten voor die strandzones." Opvallend: hoewel de dijk - zoals blijkt uit onderstaand beeld - veel volk over zich heen kreeg, was het op het strand best rustig. De druktebarometer is te raadplegen op dekust.be.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 3. Voorbestemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”
  PREMIUM

  Voorbe­stemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”

  Hij had het volkscafé van z’n ouders kunnen overnemen en had vrouwen kunnen hebben, aan elke vinger tien. Maar geen ravissante deerne kon Jan Braspenning (75) vermurwen. Hij werd eerst pater, dan pastoor en ontdekte als vroedman in Kameroen alsnog de wonderen van de vrouwelijke anatomie. In de schaduw van z’n kerk die steeds minder volk trekt, blikt Jan terug op een rijk leven.