Exclusief voor abonnees

ONZE OPINIE. “Coronacoalitie: zijn er nog mondmaskertjes te verkrijgen?”

Isolde Van Den Eynde
Gregory Van Gansen/ Photo News Isolde Van Den Eynde

Het is zover. Het coronavirus tast nu ook onze politici aan. Joachim Coens pleit voor een 'coronacoalitie'. De CD&V-voorzitter uit Damme is niet bang van een ballonnetje. Hij opperde een expertenregering nog voor hij voorzitter was. Hij legde een afspiegelingsregering op tafel na zijn mislukte missie. Maar nu wil Joachim Coens een regering noemen naar een dodelijk virus dat de economie doet verstijven. Coronacoalitie is een mooie alliteratie, eerlijk waar, maar Coens maakt het de oppositie net iets te gemakkelijk. Dan was Vivaldi betere pr. Het probleem is dat de Italiaanse componist en zijn 'Vier Seizoenen' intussen vals klinken. Vivaldi moest op zijn beurt de Vlaamse klassieker 'paars-groen' overstemmen, besmet door de "überlinkse" informateur Paul Magnette. Ah, zes jaar geleden verzonnen journalisten coalitienamen als spielerei, intussen broeden politici op namen om een coalitie verteerbaarder te maken. Zijn er nog mondmaskertjes te verkrijgen?

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • guido Bervoets

    Ach ja, Coens is nog één van de weinige politici die zich nog zorgen maakt over het vormen van een federale regering. De meeste anderen zijn bezig met zichzelf en hun eigen partij, politieke spelletjes, te hopen op nieuwe verkiezingen en/of hebben liever dat het land om zeep gaat. Zij die het niet goed voor hebben met dit land zou men hun dotaties moeten inhouden. Waar wordt het nog toegestaan dat partijen royaal vergoed worden om het land onbestuurbaar te maken? Nergens anders dan in dit land.

  • Noella Vancompernolle

    Misschien een Zalandocoalitie die we kunnen terugsturen? (Geïnspireerd door Theo Francken)

  • Marleen Sauvillers

    Zo een zielige uitspraak heb ik nog nooit gehoord van een voorzitter. Eerder cafe praat. Ga met zulke mensen eens een goede regering vormen.