AP/Leye
Volledig scherm
PREMIUM
© AP/Leye

Onze opinie. Corona slaat ook Afrika niet over. Daar staat op een mensenleven wel een prijs

6 reacties

 • Kris Pieters

  1 jaar geleden
  Geen schrik voor Afrika, men is daar intussen hard getraind door een andere, veel dodelijkere ziekte, ebola. De gezondheidswerkers daar verrichten ongelofelijk werk. Men leeft daar grotendeels ook niet op een kluitje zoals hier.
 • Filip Desmedt

  1 jaar geleden
  Ik begrijp totaal niet waarom corona daar kan getijden , weet je nog de uitspraak van Van Ranst , we hebben de warmte mee , corona kan niet tegen de warmte . En wat zie je , in Madrid is het chaos aan besmettingen , en daar is het warm !! Ook in de andere warme landen rukt corona volle bak op !! Ik geloof niks meer van die Van Ranst en die De Block !! Ze gissen er op los , en De Block is al duidelijk in verkiezings modus !!
 • Door De Graeve

  1 jaar geleden
  Inderdaad, mooi verwoord. Ik hoop dat velen dit lezen en er minstens even bij stilstaan ...de mooiste les nu, ondanks heel veel ellende en verdriet, is dat we moeten leren om kwetsbaarheid te begrijpen. Telkens opnieuw Ontmasker je van egoïsme ...telkens opnieuw
 • roger reniers

  1 jaar geleden
  Net van gisteren terug uit Senegal.Geloof mij,indien het ginds zal uitbreken zoals in Europa,zal er van Afrika niets meer overblijven !2 weken geleden wist men er amper wat corona is,nu is ook daar haast alles gesloten,feesten afgelast,luchthaven dicht,avondklok ingesteld ,enz...Duizenden kinderen leven op straat,zonder onderkomen.De verspreiding zou er enorm zijn,en niet te stoppen !Hopelijk blijven ze daar van deze tragedie gespaard ?Wel vreemd,wij komen gisteren toe zonder enige controle !
 • Rudy H

  1 jaar geleden
  In 60 jaar onafhankelijkheid is daar blijkbaar maar één ding veranderd, de witte uitbuiters van de bevolking zijn vervangen door zwarte uitbuiters. Voor de rest is de tijd,in grote delen van Afrika, precies stil blijven staan. Hoe komt dit toch dat dit continent, met zoveel schoonheid en bodemschatten, een bodemloze put blijft.