Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Check als kleine belegger de komende maanden niet te vaak uw pensioen- of beleggingsfonds

Foto ter illustratie.
EPA Foto ter illustratie.
Van mensen uit de bankensector hoor ik dat de telefoon in kantoren roodgloeiend staat. Vooral kleine, beginnende beleggers bellen zenuwachtig naar hun bankdirecteur. De voorbije maanden hebben ze hun klanten massaal naar beleggingsfondsen gedreven met het argument dat je aan een spaarboekje toch niets meer verdient. Terecht. De statistieken leren dat beleggen op de beurs op lange termijn veruit het beste rendement oplevert.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ghijs Elvan

  Als particulier beleg je best altijd op lange termijn (10 jaar) en dan maakt het niet uit als de waarde van je portefeuille tijdens een bepaald jaar een flinke tik krijgt. Zolang je rendement op 10 jaar 100% (beginwaarde x 2) of meer is, dan heb je een mooi rendement.

 • Bvba Decastuk

  En noemen dan zichzelf experts en geloof mij ze kennen er niks van ! Zelfde als pensioen sparen wordt zo aan de mensen opgedrongen is nu in een paar dagen 7% gezakt en zal verder zakken eruit stappen geen optie 30% kwijt ! Leve de specialisten die er niks van kennen !!!!

 • Etienne Callebout

  Nooit een bank geloven enige die hen interesseert is het prijzengeld dat ze binnen rijgen , verder service 0,0% en zelfs geen wijze raad .

 • Annie Vanweydeveldt

  Koop nog snel lotus bakeries. Dit is de enige stijger in deze dalende beurs. Maandag maken ze hun resultaten bekend, en geloof me die zullen super zijn. Hun verkoop in USA is booming.

 • Maria Arens

  Men moet zich niet laten ompraten door een bank.....