Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Brussel, het 'hellegat', herleeft, en daar mag een kurk voor knallen

Jan Segers.
© Bart Leye Jan Segers.
Nooit hebben er meer bezoekers in Brussel overnacht dan dit jaar. 9,4 miljoen, van wie meer dan de helft buitenlanders. 9,4 miljoen, of anderhalve keer meer dan in Antwerpen, Gent, Brugge en Leuven samen. 9,4 miljoen, of bijna tweemaal meer dan in 2016, het jaar van de aanslagen in Maalbeek en op Zaventem, dat jaar waarin Donald Trump onze hoofdstad een hellegat noemde. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Peetermans

  verder werken, er is nog veel werk te doen in Brussel. Dit is in elk geval een opsteker. Er zijn veel positieve zaken in al onze gewesten, we moeten er enkel aan werken.

 • Mike Depreeu

  Brussel is wel degelijk een hellhole en dit zal er de komende jaren zeker niet op verbeteren. Zij die dit ontkennen of willen ontzien kennen de realiteit niet of willen ze niet kennen. Linkse media ? Ik moet het nog gaan geloven op den duur..

 • Erwin Schauvliege

  Ik denk dat Brussel terug een flinke knauw zal krijgen na Oudejaarsavond, een avond waar vreemdelingen klaar staan om tal van plunderingen en vernielingen te plegen. Close en Moureaux en andere linkse en groene beleidsmakers hebben hun speech (een aangepaste kopie van vorig jaar) al klaar : "Medeleven met de slachtoffers, politiemensen te kort om alles onder controle te houden en "men zal een onderzoek laten uitvoeren naar de daders". Terug een lachertje en volksverlakkerij dus.