Exclusief voor abonnees

Onze opinie: "Betonstop, rekeningrijden: wie er ook in volgende regering zit, dat komt er niet. Terwijl iedereen weet: gewoon doén”

Bart De Wever (N-VA).
BELGA Bart De Wever (N-VA).
Quousque, Bart De Wever? Hoe lang nog voor we van de formateur vernemen uit welke partijen de volgende Vlaamse regering zal bestaan? N-VA, Open Vld en wie nog? Sp.a? Of toch weer CD&V, net als de voorbije vijf jaar, maar dan met 19 zetels minder? Met de socialisten of met de christendemocraten? Qua look and feel maakt dat een verschil, en ja, op departementen als Welzijn of Landbouw kan het zelfs een wéreld van verschil uitmaken of CD&V erbij is ter bescherming van zijn zuil. Maar voor andere bevoegdheden en dossiers zal het niets uitmaken, helaas. Daarin zal de volgende Vlaamse regering blijven doen wat ook de vorige al deed. Niets, grosso modo.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

132 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Van Lersberghe

  Is dit een verslag van een of andere sportwedstrijd? Wanneer en waar grijpt ze plaats en op welk veld wordt er gespeeld?

 • Freddy Van Hulst

  Regeringen maken is een ding, BELEID voeren nog wat anders. In B en Vl is er geen beleid, voor niks.

 • Jaak Casteleyn

  Die Nationalisten met het Orakel op kop zijn begonnen aan hun einde net zoals de VU destijds, en ze hebben het aan hun eigen te danken. Grote bakkes, ziekelijke eigendunk en een niet te evenaren arrogantie.

 • Leo Peeters -Duym

  Johan Van Alsenoy, zegt: Nogmaals het vb wil niet aan de macht. En zij gaan het echt niet oplossen hoor. Anders de partij punten nog eens even nalezen. --- Ik ken als VB'er de partijpunten bijna van buiten; waar lees jij wat je hier beweert? Zoek op: Verkiezingsprogramma - Vlaanderen weer van ons.

 • guido Bervoets

  Eisen we ook niet teveel van onze politici? Zij kunnen ook niet alle wereldproblemen opgelost krijgen, al beweren ze dat voor de verkiezingen telkens weer. Ze zullen het niet opgelost krijgen hoor - het klimaat, energie, migratie, de files en het mobiliteitsprobleem, betonstop, de brexit, de handelsoorlogen, de werkloosheid, de droogte, de armoede, pensioenen en de vergrijzing - begin er maar aan hé. Nu de Vlamingen de kaarten nog meer dooreen geschud hebben wordt het helemaal hopeloos.