Hoofdredacteur Dimitri Antonissen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdredacteur Dimitri Antonissen. © Het Laatste Nieuws

Onze opinie. Alleen kerst voelt alsof we het echt nódig hebben

Het lijkt een paradox: hoe minder katholiek we met zijn allen worden, hoe belangrijker Kerstmis wordt. Een feest waar het stalletje en de pasgeborene allang niet meer centraal staan. Meer nog: vaak moeten ze zelfs Mariah Carey (dit jaar voor het eerst op 1 met haar 'All I want for Christmas is you') en de fondueset laten voorgaan qua belangrijkheid. Toch zou het te gemakkelijk zijn om kerstavond af te doen als een feest van kitsch en foute pakjes. Het is het belangrijkste feest van het jaar geworden. Je merkt het aan alles. 

7 reacties

 • René Van Halen

  1 jaar geleden
  Kerstmis is het hoogtepunt van de commerce.
 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  Voor mij bestaan die feestdagen niet meer. Commerce. Meer is dat niet.
 • Bernd Vaes

  1 jaar geleden
  Samen zijn, hoop delen, vriendschap uitdelen, vreugde met elkaar... dat alles is precies wat god is! Maar wat hebben een hele boel mensen het toch moeilijk, om daarin god te zien!
 • joan vliegen

  1 jaar geleden
  En Janna friesse. Als je wil en je woont niet superver spring ik volgend jaar wel eens binnen. Alleen zijn met kerstmis is niet altijd een keuze en of leuk. Beste wensen toch voor het nieuwe jaar en je geloof werkt aanstekelijk. Nog een leuke avond ! Ik zal meebidden met jou en voor alles en iedereen die goed zijn.
 • joan vliegen

  1 jaar geleden
  Lang leve kerstmis ! Een geloofsoverschrijdend feest van samenkomen hoop delen steun en vertrouwen los van wat of wie we ook geloven. Het zal altijd een en de tijd nu 2019 na Christus zijn en blijven. Er komt nooit een meer en beter verbindend iemand. Lang leve de heren God en Christus. Fijne feestdagen allemaal en beste wensen ! Joan .
 1. Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”
  PREMIUM
  Muziek

  Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”

  “Ik speel sneller een traag nummer, want als je de polonaise gaat spelen, dan zweep je de mensen op en hebben ze meer zin om te dansen.” Vlaamse artiesten zien in deze coronatijden hun job veranderen. Ze willen zoveel mogelijk sfeer maken, maar afgelopen weekend werd nog een optreden van Gene Thomas stilgelegd omdat de feestvierders massaal begonnen samen te troepen rond hem. De volumeknop naar beneden draaien, de keuze van de nummers aanpassen, van het podium stappen,... Wij vroegen aan onder andere Laura Lynn, Pat Krimson, Sergio en Guy Swinnen hoe zij proberen te voorkomen dat hun optredens uit de hand lopen.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"