Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Alleen kerst voelt alsof we het echt nódig hebben

Hoofdredacteur Dimitri Antonissen.
Het Laatste Nieuws Hoofdredacteur Dimitri Antonissen.
Het lijkt een paradox: hoe minder katholiek we met zijn allen worden, hoe belangrijker Kerstmis wordt. Een feest waar het stalletje en de pasgeborene allang niet meer centraal staan. Meer nog: vaak moeten ze zelfs Mariah Carey (dit jaar voor het eerst op 1 met haar 'All I want for Christmas is you') en de fondueset laten voorgaan qua belangrijkheid. Toch zou het te gemakkelijk zijn om kerstavond af te doen als een feest van kitsch en foute pakjes. Het is het belangrijkste feest van het jaar geworden. Je merkt het aan alles. 

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • René Van Halen

  Kerstmis is het hoogtepunt van de commerce.

 • Dominique Hermys

  Voor mij bestaan die feestdagen niet meer. Commerce. Meer is dat niet.

 • Bernd Vaes

  Samen zijn, hoop delen, vriendschap uitdelen, vreugde met elkaar... dat alles is precies wat god is! Maar wat hebben een hele boel mensen het toch moeilijk, om daarin god te zien!

 • joan vliegen

  En Janna friesse. Als je wil en je woont niet superver spring ik volgend jaar wel eens binnen. Alleen zijn met kerstmis is niet altijd een keuze en of leuk. Beste wensen toch voor het nieuwe jaar en je geloof werkt aanstekelijk. Nog een leuke avond ! Ik zal meebidden met jou en voor alles en iedereen die goed zijn.

 • joan vliegen

  Lang leve kerstmis ! Een geloofsoverschrijdend feest van samenkomen hoop delen steun en vertrouwen los van wat of wie we ook geloven. Het zal altijd een en de tijd nu 2019 na Christus zijn en blijven. Er komt nooit een meer en beter verbindend iemand. Lang leve de heren God en Christus. Fijne feestdagen allemaal en beste wensen ! Joan .