Exclusief voor abonnees

Onze editorialist over Charles Michel: “Groot is de kans dat hij een betere Europese president wordt dan een Belgische premier”

Gisteren, bij aankomst op dag 3 van de onderhandelingen over de topfuncties. Hij weet nog niet dat hij die zal verlaten als toekomstig Europees president.
EPA Gisteren, bij aankomst op dag 3 van de onderhandelingen over de topfuncties. Hij weet nog niet dat hij die zal verlaten als toekomstig Europees president.
Rewind. Eind november 2017. Uw krant interviewt Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, oog in oog en adem in adem. Ik vraag Juncker waarom hij Charles Michel altijd zo enthousiast kust op Europese toppen. "Omdat Charles mijn broer is en mijn vriend", antwoordt de Luxemburger. "Hij is een goede premier en een voorbeeldige Europeaan. Charles is nu wie ik ooit was en hij zal ooit worden wie ik nu ben." 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

61 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • lucien Noreilde

  Europese verkiezingen slechte cinema dumping rest afval van landelijke verkiezingen

 • Johnny Deketel

  @Danny Callaert: Europa gaat vooruit ? Op welke planeet leef jij ? Het is opgesplitst in pro en contra Europa partijen, Groot Brittanië is er al uit gevlucht en zelfs Verhofstad geeft toe dat ze een groot probleem hebben !

 • Fernando Di Giambattista

  God beware ons voor hem. Indien Michel idem doed gelijk hij premier van Belgie was houd hij het niet vol. Gelukkig dan voor de bevolking van de EU. De verrader van Belgie.

 • Danny Callaert

  In europa hebben de populistische dwarsliggers als nva-vb weinig in de pak te brokken. Daarom gaat europa nog vooruit in tegenstelling tot belgie. Hij was een goede premier en zal een goed eu-leider zijn.

 • Wilfried Vanden Berg

  President van wat ? Ze kunnen hun eigen keuken nog niet proper houden , en liggen steeds te rommelen over andermans zaken. Ze komen nooit met elkaar overeen . En deze show figuur was in eigen land niet veel beter . Plus een gat in de begroting achter laten van 11 miljard , daar moet je als zogenaamd politieker en premier niet echt fier op zijn. Maar ja, voor dit soort politiekers is dat allemaal normaal . Als hun loon maar hoog genoeg is. Dat is het voornaamste.