Exclusief voor abonnees

Onze analyse Vlaams parlement: “Regering van verliezers”

Bart De Wever, met achter hem Theo Francken.
Photo News Bart De Wever, met achter hem Theo Francken.
De drie regeringspartijen verliezen en het Vlaams Belang gaat door het dak. En tóch is de kans groot dat de nieuwe Vlaamse regering gewoon uit dezelfde partijen bestaat. Als de verliezers zich geroepen voelen om nog te regeren, tenminste.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jonathan Wouters

  Het kan best dat de verliezers een regering vormen. Maar de Vlaming zal niet vergeten dat ze Vlaanderen te grabbel gooien aan de Walen voor hun eigen postjes.

 • Karel Van Beeck

  Het hoofdpunt van het verlie van de traditionele partijen is migratie. Omdat N-VA een deel van hetVlaams Belang programma ook opgenomen heeft is hun verlies eerder beperkt,

 • peter colson

  Ach, niemand maalde erom dat in 2010 een federale regering werd gevormd met uitsluitend verliezers. Nu maakt men er zo'n tamtam van. De "neutrale" journalisten beginnen stilaan voorspelbaar te worden. Enkel winnende partijen zouden een regering mogen vormen? Zie je VB en in mindere mate GROEN samen een coalitie opzetten? Even serieus blijven he jongens.

 • Ronny Biesen

  Dat zou het toppunt zijn. Dan hoeven we niet meer te gaan stemmen. Doe dan maar voort met vadertje-zoontje politiek in Belgie. Het kan enkel slechter gaan.

 • Dirk Tuymans

  De verliezers gaan natuurlijk de lakens uitdelen. Open vld verliest al jaren en zitten jaar na jaar in de regering...En na gisteren hebben ze het nog blijkbaar niet begrepen..! Dan binnen 5 jaar pas... Maar dan zal het ineens te goei zijn.