Exclusief voor abonnees

Onze analyse. Het is tijd om te praten met het Vlaams Belang

BELGA
Dat het tijd is om te praten met het Vlaams Belang. Laat dat de confronterende conclusie zijn van de elektroshock die de kiezer gisteren door Vlaanderen heeft gejaagd. Tijd om écht te praten. 

Je hebt 3% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

138 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • LUC HUON

  Segers zegt dat de bal rond is terwijl Rutten en Beke hem op eigen maat willen boetseren. Wat ik niet begrijp van dit rechtse Vlaanderen is dat elke ingreep die de vakbonden niet zint succesvol wordt geblokkeerd.

 • Gino Denil

  Ook met de pvda dan.

 • Luc Raes

  Ik heb vaak het gevoel dat het hier niet meer gaat om het besturen van het land, wat eigenlijk veruit de voornaamste job is van de politici, maar om haantjesgedrag en postjes pakken. Zou het niet beter zijn dat onafhankelijke experten het bestuur overnemen? Ik denk dat er ook veel mensen zijn die dat kinderachtig gedoe meer dan beu zijn.

 • Gino Denil

  Met hun erg links sociaal programma moeten ze toch in staat zijn om dat samen uit te voeren met de PS. In een federale regering zonder N-VA. En met die hernieuwde vriendschap en het wederzijds begrip dat dan tussen Walen en Vlamingen ontstaat is splitsen toch helemaal niet meer nodig.

 • Gino Denil

  Dan ook met de PTB/PVDA toch. Dat opent weer nieuwe coalitiemogelijkheden. Dan zijn er zelfs meerdere, ook aan de Vlaams kant. Het is dan zelfs mogelijk om een federale regering te vormen zonder N-VA en zonder Vlaamse minderheid.