Opinie Segers.
Volledig scherm
PREMIUM
Opinie Segers. © Thomas Sweertvaegher / Leye

"Onvoorspelbare noodsituaties als deze brengen het beste én het slechtste in de mens naar boven: zowel empathie als egoïsme”

En plots lijkt het een heel klein beetje oorlog. Uit respect voor wie de echte nog heeft meegemaakt, mag je die vergelijking eigenlijk niet maken. Toch voelt het vandaag zo aan. Als een oorlog tegen een onzichtbare vijand, een virus waartegen we voorlopig geen verweer hebben, ondanks alle wetenschap en wijsheid die we hebben verworven. En dan gaat het land op slot.

30 reacties

 • swenti Bolt

  10 maanden geleden
  Dat de wereldleiders nu eindelijk gaan inzien dat een globale wereldeconomie veel schade toebrengt aan de mensen en natuur.Nu is het ogenblik gekomen om te veranderen naar een humane bestaanseconomie die welzijn brengt voor iedereen met zo min mogelijke schade voor de natuur.Met andere woorden weg met de grote extreme luxe.
 • Guido Ceuleers

  10 maanden geleden
  Ik heb de schandalen in Colruyt gezien vrijdag. Karretjes die zo vol waren dat de producten eraf vielen ! Is dit de gevraagde solidariteit. Dit is je reinste egoïsme !
 • Kurt Baelen

  11 maanden geleden
  De mens. In vele gevallen een kuddedier, tot er opeens iets gebeurt. Dan komen ze allemaal alpha.
 • Valerie Leirens

  11 maanden geleden
  Wat de media blijkbaar niet lijkt te snappen is dat mensen niet gaan hamsteren uit schrik voor een tekort maar gewoonweg om in de supermarkt, een plaats waar honderden mensen op een dag langskomen, niet dagelijks het risico te gaan lopen om besmet te worden.
 • oscar zwart

  11 maanden geleden
  angst wint het altijd tegenover onduidelijkheid.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken