Ongeziene recyclage: huis van 6.000 afgedankte flesjes

Ivone Martins aan het werk.
REUTERS Ivone Martins aan het werk.
Een Braziliaanse moeder tilt recycleren naar een hoger niveau. Ivone Martins uit miljoenenstad São Paulo heeft haar eigen huisje gebouwd met 6.000 afgedankte glazen flessen die ze op vuilstortplaatsen in de buurt vond. 

De eenslaapkamerwoning met eigen keuken en badkamer is zelfs een beetje van Belgische makelij: hier en daar komt een Stella Artois-flesje piepen. Voor extra stevigheid werden alle flesjes op de zijkant gelegd en met cement bij elkaar gehouden. Ivone wil zich nuhelemaal tot recyclagekampioen kronen en zoekt afdankertjes om de meubeltjes in haar flessenhuis te fabriceren.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emi De graeve

  van nood een deugd maken, noemde mijn grootmoeder dat. Onze vorige generaties konden dat :-)

 • Marc Fabry

  Die mensen wonen gewoon in sloppenwijken en gebruiken al het materiaal wat ze kunnen vinden.

 • Andy Janssens

  stevig insectenhotel ;-) de flessen zijn nog allemaal open dus binnen afzienbare tijd zit dat vol vuil en insecten, en krijgt dat maar eens proper. Als je de flesjes zou afsluiten krijg je eveneens een luchtisolatie.

 • jozef matthijs

  Zij is zeker niet de eerste dit doet, in Thailand in Khunhan hebben monniken in de jaren tachtig 1.5 miljoen bierflessen verzameld omdat zij het zwerfvuil beu waren en hiermee een volledig tempelcomplex gebouwd.

 • coppens jean-pierre

  Mooi en origineel, voor de meubels kan ze het met plastieke flessen doen Maar zou men in Belgie een bouwvergunning krijgen voor zo een glazen huis?