Exclusief voor abonnees

Ongeduld

Ik denk dat het op school is begonnen, die liefde voor tuinieren. Om precies te zijn: bij juffrouw Huguette. Zij leerde ons hoe we in enkele dagen tijd konden zaaien en oogsten, met enkele lagen vochtig keukenpapier en daarop enkele zaadjes. Enkele dagen later waren die zaadjes tuinkers geworden. Niet dat tuinkers voor ons kinderen zo'n delicatesse was, maar we hadden met eigen ogen een wonder aanschouwd. En zo snel! Daarom kiezen ook de juffen van nu blijkbaar nog vaak voor tuinkers: omdat het zo snel gaat en kinderen geen twee weken kunnen wachten tot er iets gebeurt. Niet dat ik intussen zoveel meer geduld hebt gekweekt dan toen, maar goed.

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant