Onderzoek fraude bij Kansspelcommissie: voorzitter beschuldigt directeur-generaal van gesjoemel

Voorzitter Etienne Marique (links) beschuldigt directeur-generaal Peter Naessens van gesjoemel.
HLN Voorzitter Etienne Marique (links) beschuldigt directeur-generaal Peter Naessens van gesjoemel.
Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar fraude bij de Kansspelcommissie. De voorzitter diende klacht in tegen de directeur-generaal, omdat die IT-materiaal op een onwettige manier verkocht zou hebben. De affaire is bijzonder schadelijk voor het imago van het orgaan dat de Belgische gokwereld moet controleren.

Gerommel aan de top van de Kansspelcommissie. Het Brusselse parket bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt naar de vermeende onwettige verkoop van IT-materiaal begin dit jaar. Een aantal oude, afgeschreven servers zou verdwenen zijn uit de gebouwen van de Kansspelcommissie en vervolgens op de privémarkt verkocht zijn voor een slordige 6.000 euro. "We gaan na of dit een vergissing was, dan wel een misdrijf", zegt het parket. Het onderzoek speelt zich alleszins af op het hoogste niveau. De klacht is volgens het parket gericht tegen directeur-generaal Peter Naessens. Hij werd in mei al ingediend door magistraat Etienne Marique, de voorzitter van de Kansspelcommissie. Die laatste weigert inhoudelijk commentaar te geven, maar heeft het wel over "een pijnlijke affaire".

De geviseerde directeur-generaal stelt dan weer dat de klacht geen steek houdt. "Hij is gebaseerd op geruchten", zegt zijn advocaat Anne Marie De Clerck. "Het onderzoek zal dat uitwijzen. Mijn cliënt heeft een onberispelijke reputatie.”

De zaak legt evenwel een ernstige vertrouwensbreuk bloot aan de top van de Kansspelcommissie.Alle artikels uit de krant

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Fiers

  Verwonderd mij niet.

 • wesley vandoorslaer

  Dan zeggen van kasspelcommissie dat ze niet kun prutsen met online casino niet normaal voor wat ze in Brussel zitten doen dat vraag mij wel is af als mensen er mail naar sturen krijgen ze geen antwoord voor zijn daar dan voor geld tellen of wat

 • Toran Korshnah

  Guido Symons, en waarom zouden mensen geen kansspelen mogen spelen? de lotto doet veel goeds, en de spelindustrie stelt een niet onaardig aantal mensen te werk. Maar goed. Laten we uw idee eens volgen, en beginnen met de beurzen te sluiten...En dan de banken...En daarmee misschien wel alle bedrijven...Het kapitalisme drijft op gokken...

 • michel De Blay

  Voor alles hebben ze hier in België een 'directeur-generaal' een voorzitter, een adjunct enz...enz.. Allemaal een dikke pree en dito pensioen. Ik vraag mij feitelijk af wat die mensen de hele dag doen?

 • Paul Janssens

  Heel veel commissies en agentschappen afschaffen,ook de middeleeuwse benoemingen moeten weg.Hoe gaat men al dat overbodige en nutteloze en geprofiteer blijven betalen.