Onderwijsminister pareert kritiek: "Calimerogedrag"

BELGA
Het eerste deel van ons onderwijsdossier, waarin we aantoonden dat het bergaf gaat met de kennis van de Vlaamse leerlingen, heeft meteen voor een politieke rel gezorgd. Als we het niveau weer op peil willen krijgen, dan zal het volgens N-VA-voorzitter De Wever toch van zíjn partij moeten komen. "Calimerogedrag", reageert minister Crevits (CD&V).

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kris Sinnaeve

  30 jaar geleden waren leerkrachten ook benoemd !! en het was toen wel goed !! Kijk wat er veranderd is de laatste 30 jaar en werk daaraan !!

 • ERIK CLAESSENS

  Ach, mevr. Crevits. Uw oplossing om de kritiek van U af te wentelen is het ontslagen van vastbenoemde leerkrachten. Van Calimerogedrag gesproken!

 • Gino Denil

  Volgens de experten lag het probleem bij het beleid, de administratie en de inspectie. Die laatste kreeg trouwens een slecht rapport bij haar recente doorlichting. En wat gaat Crevits doen. Hetzelfde wat iedereen doet in dat paraplusysteem van de overheid. De zondebok bij de leerkrachten zoeken die niet snel genoeg ontslagen kunnen worden.

 • Dirk Van Den Bossche

  Wie zijn schuld zou het anders zijn ? Ik denk niet dat de achteruitgang van het onderwijs de schuld is van een minister van verkeersbeleid toch ? En volgend jaar nieuwe boeken omdat meisje en jongen niet meer mag gebruikt worden voor specifieke dingen . Mama strijkt ? Papa strijkt ? of wordt het ineens de transgender strijkt ? Met zulke zever gaat men het probleem niet oplossen. Als men nu een dictee organiseert tussen 60 jarigen en de jeugd, zijn de winnaars al gekend.

 • GUY GEIRNAERT

  We wachten nog op de honderden km fietspaden die ze ging laten aanleggen op naar de volgende puinhoop met Crevits totaal onbekwaam .