Exclusief voor abonnees

Onderwijsbonden kwaad over manke communicatie en veranderende regels: “Leraar die scholier zonder mondmasker ziet, mag werk neerleggen”

Eerst moesten scholieren in het middelbaar een mondmasker dragen, dan weer niet, en nu luidt het dat het verplicht is - behalve in de speeltijd. Een warboel, vindt de vakbond.
Photo News Eerst moesten scholieren in het middelbaar een mondmasker dragen, dan weer niet, en nu luidt het dat het verplicht is - behalve in de speeltijd. Een warboel, vindt de vakbond.
De vakbonden reageren misnoegd over de nieuwe bijsturing van de heropening van het onderwijs. Dat veiligheidsregels, zoals die over mondmaskers, plotsklaps veranderden, botst op wrevel. In die mate zelfs dat de christelijke bond zegt dat leraars die scholieren zonder mondkapje zien, het werk mogen neerleggen.

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vladimir De Leeuw

  De vakbonden hebben groot gelijk. Alle, maar dan ook alle veiligheidsmaatregelen worden overboord gegooid : aantallen, 4m², mondmaskers, fysieke afstand, enz... En er is haast bij. Waarschijnlijk is het de bedoeling om de groepsimmuniteit te verhogen, kinderen hebben er weinig last van en de (meestal) jonge ouders moeten maar even doorbijten (als ze niet sterven, natuurlijk)

 • Eddy DESMET

  Afstandsonderwijs voor verschillende leerlingengroepen, van verschillende onderwijsniveaus, met leerboeken die onbruikbaar zijn, doordat ze helemaal afgestemd zijn op het gebruik van bordboeken, die enkel via een digitaal bord op school kunnen gebruikt worden … Ik daag u uit om lesmateriaal te ontwikkelen en dan ook nog elke voormiddag beschikbaar te blijven voor de leerlingen via Smartschool. Met 60 u. / week kom je niet toe. Geloof me.

 • Gerda Phlypo

  Tegen wat zijn de vakbonden niet .

 • Gino Denil

  Van 2000 tot 2020 drie onafhankelijke externe audits over de taakbelasting van leerkrachten, Anna Pauels. Kwamen alle drie tot hetzelfde resultaat. In het SO werkt een leraar gemiddeld 48 uur per week. Overuren worden niet betaald, kunnen door de aard van het werk niet gerecupereerd worden. Gemiddeld betekent dat er mogelijks ook zijn die maar 35 werken, maar ook andere die er meer dan 60 werken. Niet toevallig liggen burn-outs in onderwijs en zorgsector het hoogst.

 • Gerrit Malego

  OK, geen probleem dat ze het werk neerleggen. Maar stop dan ook met ze fulltime door te betalen, en zet ze op technische werkloosheid aan 1600 per maand zoals iedereen dan