Exclusief voor abonnees

Ondanks files en klimaat: 27.500 auto's erbij in één jaar

Filerijden.
thinkstock Filerijden.
Alle klimaatbesef en files ten spijt rijden er in Vlaanderen meer personenwagens dan ooit. In een jaar tijd kwamen er nog eens 27.500 bij, zodat er nu bijna 3,6 miljoen auto's staan ingeschreven. Die nieuwe wagens zijn op de koop toe nóg vervuilender, omdat we vooral grotere modellen kopen.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stephan Chef

  Auto's brengen jaarlijks vele miljarden op die dan gebruikt worden om het openbaar vervoer te subsidiëren, fietspaden aan te leggen en andere putten te vullen, behalve deze in onze wegen.

 • Johny De Swaef

  Logisch toch er komen ieder jaar mensen bij en iedereen aan het werk dus meer wagens en dat is goed om staatskas te spijzen !

 • rolle DeMuyl

  en hoeveel zijn er hier van die ter vervanging van een oude auto met oude nummerplaat zijn ingeschreven dat schrijven ze er niet bij

 • Ludwig Vanden Boer

  Er zijn 0.8% wagens bijgekomen vorig jaar en dat zal in aantal en de laatste 10 jaar dus waarschijnlijk ongeveer 12%. En die betalen allemaal allerlei taksen zoals wegentaks, taks op verzekeringen, btw en belasting op aankoop, btw op garagebezoek en taksen en accijnzen op brandstoffen. En hoeveel infrastructuur is er bijgebouwd met dat geld buiten enkele meters weg in een woonwijk? Als ergens 3 mensen per km2 wonen en hier 500, is het verkeer daar gemakkelijker.

 • Dirk Bytebier

  Dat zijn er dan nog eens 27500 die naar die spijbelaars niet omzien