Momenteel enkel poetspersoneel op de anders zo drukke beursvloer van de New York Stock Exchange.
Volledig scherm
Momenteel enkel poetspersoneel op de anders zo drukke beursvloer van de New York Stock Exchange. © EPA

Onbegrensd geldkanon stelt beurzen niet gerust

De Amerikaanse centrale bank zet nog meer middelen in dan tijdens de grote financiële crisis. Ze zal "de nodige bedragen" aan staatsschulden en woonleningen opkopen om te verzekeren dat het geld blijft stromen.

7 reacties

 • ingrid grieten

  1 jaar geleden
  Geen enkele reaktie van de Europese Commissie die dankzij burger en bedrijfsleven een financiele buffer hebben kunnen opbouwen van vele miljarden euro door de jaren heen. Zij hullen zich in stilzwijgen en schitteren door afwezigheid en daadkracht. Wel willen ze meer macht over hun leden en hun binnenlandse politiek.
 • Elise Van Damme

  1 jaar geleden
  Ongebreideld geldpapiertjes pinten betekent achteraf inflatie tot superinflatie. Na de crisis zal er geen middenklasse meer zijn. Alles abnormaal duur en massa's werklozen en armen bij. Toch als men dit geglobaliseerd kapitalistisch systeem blijft verder hanteren
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Slecht manier om virtuele economie over eind te houden. Vandaag heeft beurswaarde in sommige gevallen niets meer te maken met de echte waarde van een bedrijf. In sommige gevallen is een bedrijf met 4 werknemers op een pc net zo veel waard als een bedrijf met een stok voorraad en 100 man personeel. Als ze geld bij maken zakt de waarde van het geld. En dat moet vermeden worden . Door enkel echte economie te ondersteunen. Niet door de beurs waarde hoog te houden. Sluit dat monster het is overbodig.
 • Jan Hendrickx

  1 jaar geleden
  Daling beurzen is maar tijdelijk. prachtig koopmoment!
 • fabrice manzo

  1 jaar geleden
  Mensen gaan cash vasthouden tot het beter gaat. Dan zal de hyperinflatie in effect gaan waneer we terug gaan spenderen (Velocity)! Hou u maar vast