Minister van Defensie Philippe Goffin (MR) bleef ook in de Kamer zijn keuze voor de omstreden postbusvennootschap verdedigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Defensie Philippe Goffin (MR) bleef ook in de Kamer zijn keuze voor de omstreden postbusvennootschap verdedigen. © BELGA

Omstreden firma zet federale regering voor schut: 15 miljoen mondmaskers beloofd, maar 2,7 miljoen geleverd

De omstreden Luxemburgse firma die de federale regering koos voor de levering van 15 miljoen stoffen mondmaskers krijgt de klus niet op tijd geklaard. Vier dagen na de deadline is slechts een fractie van de beloofde lading aangekomen. Opmerkelijk, want ondanks dat Avrox de hoogste prijs van allemaal vroeg (2,5 euro per mondmasker), won het de aanbesteding omdat ze het snelst konden leveren. Een loze belofte blijkt nu. Parlementsleden delen hun bedenkingen. Wat is er aan de hand?

74 reacties

 • Mia Dillen

  3 jaar geleden
  Even een comedy opvoeren: kun je je het gelach en plezier al voorstellen bij die mannen van de postbusfirma? Ze moeten toch ongeveer onder tafel hebben gelegen van het gieren!
 • Marc Verdonck

  3 jaar geleden
  Wanneer komt er vervolging tegen deze miskleun minister. Waar zitten de andere partijen om een onafhankelijk gerechterlijk onderzoek in te stellen. Wij zouden moeten kopen bij de plaatselijke handelaars maar ze hebben misschien niet goed begrepen dat ze eerst moeten betalen aan bepaalde personen voor ze het order krijgen. Wij eisen een Europees onderzoek dan doen die ook eens iets nuttig.
 • Dick DECOCK

  3 jaar geleden
  Waarom gaan die gasten in de politiek denken jullie.
 • hendrik goldfarb

  3 jaar geleden
  Als je geld onder tafel krijgt gebeurt er dit.
 • Paul van de velde

  3 jaar geleden
  Wanneer gaat die zakkenvullerij nu eindelijk stoppen? Er liggen 6 miljoen mondmaskers in een loods op de luchthaven van Zaventem. Waarom worden die niet verdeeld? Omdat de regering niet wil dat er maskers op de markt komen die ze zelf niet besteld hebben.