Omstaanders redden Belg (44) uit brandend wrak in Oostenrijk

CHAUFFEUR OVERLEDEN

De wagen botste met een ander voertuig omdat de chauffeur nog snel een afrit wou halen.
ZOOM.TIROL De wagen botste met een ander voertuig omdat de chauffeur nog snel een afrit wou halen.
Bij een ongeval op een snelweg in het Oostenrijkse Tirol is een Belg (44) aan de dood ontsnapt. De man zat als passagier vast in een wagen die in brand vloog, maar werd door omstaanders bevrijd. Over de identiteit van de bestuurder, die om het leven kwam, is voorlopig niets geweten.

Het ongeval gebeurde zondag om 21.35 uur op de A12 in de buurt van Innsbruck in het Oostenrijkse Tirol. De personenwagen wilde volgens de politie op het laatste moment de afrit Hall/West nemen. De wagen maakte een zeer scherpte bocht naar rechts om de afrit nog te halen, maar raakte bij dat manoeuvre een ander voertuig.

De wagen met de Belgische passagier vloog tegen de vangrail, tolde rond zijn as en kwam brandend tot stilstand tegen de rijrichting in. "Het voertuig was meteen in brand gevlogen", klinkt het in een communiqué van de politie. "Drie andere bestuurders konden de 44-jarige Belg bevrijden uit het brandende wrak. Bij de bestuurder lukte dat niet. Die overleed ter plaatse in het volledig uitgebrande voertuig."

Moeilijke identificatie

Of de overleden bestuurder ook een Belg is, wordt nog volop onderzocht. De identiteit van het slachtoffer kon nog niet worden achterhaald omdat het lichaam volledig verkoold is. De 44-jarige Belg werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de aangereden wagen, een 47-jarige Oostenrijker, kwam met zijn wagen tot stilstand tegen de vangrail en raakte lichtgewond. (CMG)Alle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wendy Hullebus

  We gaan je missen David we waren zo'n goed Db team Wim veel sterkte en veel beterschap hopelijk ben je rap terug in België

 • Luc De zutter

  Edmond Dillen iedere benzine wagen bezit een schoksensor die bij ongeval de electrische benzinepomp afsluit '

 • Edmond Dillien

  Het gevaar bij voertuigen die met een elektrische benzine pomp werken die pas stopt nadat de stroom onderbroken word, als het contact nog aan staat na het ongeval en de benzine leiding is kapot blijft die pompen totdat de bak leeg is desnoods.

 • luc caels

  Verschrikkelijk, levend verbrand. Innige deelneming.

 • Leonarda Van Opbroecke

  "Scherpe bocht naar rechts om afrit nog te halen". Levensgevaarlijk voor andere chauffeurs op de weg. Gelukkiglijk zijn er niet meer slachtoffers gevallen met dat "maneuvre" dat je ook veel in België ziet.