Maarten (m.) en Steven hebben geen onderzoek nodig om te weten dat hun model werkt. "Ik zie met mijn eigen ogen dat er nog amper een lemen hutje met strooien dak in het dorp staat."
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten (m.) en Steven hebben geen onderzoek nodig om te weten dat hun model werkt. "Ik zie met mijn eigen ogen dat er nog amper een lemen hutje met strooien dak in het dorp staat." © Jan De Meuleneir/Photo News

"Oké, één man dronk het geld op. Maar alle dorpskinderen gaan wel naar school"

Geef de armste mensen in Afrika elke maand een kleine som geld en laat hen ermee doen wat ze willen: de nieuwste vorm van ontwikkelingssamenwerking is even eenvoudig als revolutionair. Reporter Dietert Bernaers en fotograaf Jan De Meuleneir liepen in Oeganda in het spoor van 'wilde weldoeners' Steven Janssens en Maarten Goethals. "Het was hier dooie boel, nu barst het dorp van de levensvreugde."

 1. PREMIUM

  Optreden Gene Thomas zo leuk dat het is stilgelegd

  Tot drie keer heeft de organisator van de Good Mood Summer Bar in Laarne Gene Thomas gevraagd z'n optreden stil te leggen. Reden: het publiek leek de coronamaatregelen vrijdag in al zijn enthousiasme even vergeten. "Na overleg met de ordediensten hebben we besloten om het evenement zelf twee uur vroeger dan voorzien stil te leggen", zegt de organisatie vzw Samuse. nu Optredens in openlucht kunnen enkel voor een zittend publiek met een maximum van 400 personen, maar op beelden is te zien dat van social distancing geen sprake is en zowat de hele feestzone staat te dansen. Verdere optredens in de zomerbar achter het kasteel van Laarne mogen gewoon doorgaan. "Maar als we opnieuw merken dat de regels geschonden worden, zullen we niet aarzelen om ook die vroegtijdig stop te zetten."
 1. Iraanse doelman arriveert in Antwerpen
  PREMIUM

  Iraanse doelman arriveert in Antwerpen

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar gisteren zette Alireza Beiranvand, doelman van de Iraanse nationale ploeg, dan toch eindelijk voet op Belgische grond. De 27-jarige Iraniër is al even in beeld bij Antwerp, maar mede door de coronacrisis zat de keeper vast in z'n thuisland. Gisterochtend is hij alsnog kunnen vertrekken richting ons land. Wanneer hij z'n fysieke en medische testen kan afleggen, is voorlopig onduidelijk. Het zou kunnen dat hij om gezondheidsredenen een aantal dagen in quarantaine wordt gehouden. Als alles vlot verloopt moet Beiranvand dit seizoen de strijd aangaan met Jean Butez om een plaats tussen de Antwerpse palen. (MVS)