Exclusief voor abonnees

Nu kan er toch een terroriste terug naar België: Zwitserland wil één van onze radicaalste IS-vrouwen repatriëren

El Maliji schoof haar man, die niet meer wou vechten, aan de kant en trouwde met een Zwitser, met wie ze twee kinderen kreeg.
RV El Maliji schoof haar man, die niet meer wou vechten, aan de kant en trouwde met een Zwitser, met wie ze twee kinderen kreeg.
De kans bestaat dat België binnenkort één van zijn radicaalste IS-vrouwen terugziet. Die trouwde in Syrië met een Zwitser en kreeg er twee kinderen van hem. Het Alpenland is nu van plan om Zwitserse kinderen te repatriëren en wil ook hun moeders meebrengen. Lange gevangenisstraffen wachten hen in Zwitserland niet en daarna zou een terugkeer naar België moeilijk tegen te houden zijn.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

93 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leopold Vanhoof

  Ze is met 'n Zwitser getrouwd, laat haar en de kinderen daar als zij ze toch willen repatriëren. Ze heeft hier niets te zoeken.

 • Naessens Kristof

  Nationaliteit afnemen en de toegang tot het land verbieden, en als ze toch uit Zwitserland land, niet van boord en onmiddellijk terug naar Zwitserland, de Zwitsers kunnen dan verantwoordelijkheid voor hun eigen beslissingen nemen.

 • gilberte Vergaelen

  Zwitserland is die liever kwijt dan rijk. Je moet eens proberen als Belg om in Zwitserland een woonst te kopen. Een grote NJET.

 • Jakke Troost

  Zwitserland is geen lid van de Europese gemeenschap. Dan kan het toch niet moeilijk zijn om een repatriëring binnen de unie af te wijzen?

 • Stefanie van Dijk

  Hoezo zou terugkeer naar België moeilijk tegen te houden zijn, ze zal zich hier dan willen vestigen en dus ingeschreven moeten worden, op dat moment kan ze dus aangehouden worden en alsnog berecht