In een emotionele toespraak nam John Bercow afscheid van 'zijn' Lagerhuis, de plek die hij tien jaar lang eigen wijze tot de orde riep.
Volledig scherm
PREMIUM
In een emotionele toespraak nam John Bercow afscheid van 'zijn' Lagerhuis, de plek die hij tien jaar lang eigen wijze tot de orde riep. © AFP

Nu is de ‘Order! Order!’ helemaal zoek

Het Britse Lagerhuis is gesloten tot midden volgende maand en voor de brexitdeadline van 31 oktober komen er géén nieuwe verkiezingen. Premier Johnson houdt mordicus vol dat hij geen brexituitstel zal vragen in Brussel - hoewel de Queen gisteren een wet tekende om hem te verplichten. En tussen de bedrijven door heeft parlementsvoorzitter John Bercow zijn ontslag aangekondigd. De politieke mist boven de Britse eilanden wordt alleen maar dikker.

1 reactie

 • HUGO COOLSAET

  2 jaar geleden
  Als je de politiek volgt in de UK dan zijn er er 2 waar je "Chappeau " moet tegen zeggen en dat zijn Bercow en Corbyn.
 1. "Volgende versoepelingen gaan niet door als besmettingen blijven stijgen"
  PREMIUM

  "Volgende versoepe­lin­gen gaan niet door als besmettin­gen blijven stijgen"

  Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt dat er een tweede coronagolf is begonnen in Europa. "Op een toenemend aantal plaatsen in Europa stijgen de besmettingen. Het lijkt alsof we weer de controle kwijt zijn", zegt hij in VTM Nieuws. Dat is mogelijk ook slecht nieuws voor de evenementensector, waarrond de mini-Veiligheidsraad van vandaag draait. Door de minder goede coronacijfers lijken politici niet geneigd om veel nieuwe versoepelingen toe te laten. "Als het aantal besmettingen blijft stijgen, kunnen de volgende versoepelingen niet doorgaan", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Eerdere maatregelen terugdraaien, is vandaag nog niet aan de orde. Dat zijn kopzorgen voor de Veiligheidsraad of het Overlegcomité van volgende week. Dan moet er groen licht gegeven worden voor de versoepelingen die zouden ingaan vanaf 1 augustus. Mogelijk gaat de politiek dan op de rem staan. (FME)
 2. PREMIUM

  Klopp en Mourinho sneren naar Man City

  Twee trainers zijn niet blij dat het TAS de Europese schorsing van Man City heeft teruggedraaid. Tottenham-trainer José Mourinho haalde hard uit. "Het is een schandalige beslissing. Als City niet schuldig is, dan krijgt het toch geen boete van 10 miljoen euro? Als de club wel schuldig is, moet ze uitgesloten worden. Er is geen middenweg. Dit is een heel vreemde beslissing." Zo goed was The Special One niet op de hoogte: City kreeg een boete omdat ze niet meewerkten aan het onderzoek. Ook Jürgen Klopp, kampioenencoach van Liverpool, heeft zijn bedenkingen: "Het was geen goede dag voor het voetbal. Ik wil er zelf niet te veel bij betrokken raken en ik ken de details in de zaak van Manchester City niet, maar ik vind dat we ons aan de regels van de Financial Fair Play moeten houden." Pep Guardiola was in vorm. Hij verdedigde zijn club vurig: "Het zou prettig zijn als de kritiek zou stoppen." (KTH)