Rechts Europol-topvrouw Catherine De Bolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts Europol-topvrouw Catherine De Bolle. © EPA

Nooit zoveel drugs in omloop: Europol waarschuwt voor toenemend geweld door georganiseerde misdaad

"Drugs waren nooit zo goedkoop, ze kopen was nooit zo gemakkelijk." Vorig jaar gaven Europeanen liefst 30 miljard euro uit aan drugs, en werd er door de georganiseerde misdaad minstens 80 miljard winst mee gemaakt. Europolbaas Catherine De Bolle waarschuwt voor het toenemende geweld. "Drugs vormen één van de grootste bedreigingen voor onze veiligheid en gezondheid."

20 reacties

 • Eddy Bryon

  1 jaar geleden
  Men moet drugs legaliseren en taxeren , zoals men doet met alcohol en tabak !!!!
 • Eddy Bryon

  1 jaar geleden
  Zet nog méér grenzen open , bende oenen !!!!
 • Jean Paul Peelis

  1 jaar geleden
  En dat druggeld wordt niet begraven ergens in bv de Columbiaanse jungle, maar witgewassen en geïnvesteerd in bv Westerse industrieën. Net als de oliedollars. Het is dan niet moeilijk te begrijpen wi het voor het zeggen heeft.
 • Arne Van Gheluwe

  1 jaar geleden
  Antwerpen met BDW voorop had een groots plan die miljoenen kost om het drugsprobleem op te lossen. Resultaat is dat he nu nog erger is en dat de machtshebber 40 procent opslag hebben gekregen...
 • Ramon Simon

  1 jaar geleden
  Maak gezonde legale drugs, dan zijn de twee grootste problemen al opgelost.
 1. PREMIUM

  Voorzitter Russische atletiekfe­de­ra­tie stapt op

  Yevgeny Yurchenko houdt het al na enkele maanden voor bekeken bij de Russische atletiekfederatie (RusAF). De 52-jarige zakenman was pas eind februari tot voorzitter verkozen, maar diende gisteren zijn ontslag in. Wellicht komt vicevoorzitter Alexei Plotnikov nu aan het roer. Hij staat voor een erg zware taak. Op 28 en 29 juli vergadert World Athletics over de toekomst van de Russische atletiek. Omdat de RusAF een boete van 4,4 miljoen euro aan World Athletics niet voor 1 juli kon aflossen, zijn er nu ook onder neutrale vlag geen Russen meer welkom op de internationale kampioenschappen. De Russische atletiek en zijn antidopingagentschap Rusada staan al sinds november 2015 op een zijspoor nadat een staatsgeleid dopingsysteem aan het licht kwam. Rusland wist de fraude ook niet consequent aan te pakken en kwam integendeel nog meer in opspraak door manipulatie van vrijgegeven dopingdata en het dwarsbomen van dopingonderzoek. (BF)
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"